Cemal HANİLÇİ

DUA

Cemal HANİLÇİ

Ey Allah’ım insanım, zayıfım cehaletin içerisindeyim, Endişeliyim, bütün endişelerimi yok et.
Dünyaya dalan bu gönlüm çok yorgun, yorgunluğumu gider, bana güç ver takatimi arttır, bedenime kuvvet ver.
Bu dünyanın içerisinde kaybolmuş gibiyim, beni yoluna ilet yanından ayırma, doğru yolundan ayırma gönlüme icazet ver.
Ey Allah’ım insanlar çok zalim kalp kıranların içerisinde kalan şu yüreğim çok çaresiz, beni kalp kıranların yanına koyma, gönlümü kalp kıranlardan uzaklaştır.
Ey Allah’ım ayaklarımı senin yolundan gayri yola gitmesine müsaade etme, ayaklarımı senin yolunda sabit kıl ve sana götüren yollardan ayırma.
Yüreğim daraldığında ümitsiz kaldığımda ümidimi arttır yüreğime ferahlık ver kalbimi genişlet senin isminden gayrisine kapat yüreğimin bütün kapılarını.
Ey Allah’ım, Bizi yaratırken aciz yarattın aczi yet içerisinde kalan bedenimi güçlendir, kuruyan ümitlerimi yeşillendir, aczi yetimi gider.
Ey Allah’ım, karanlık sokaklarda günaha dalan kalbimi uyandır, çıkmazlara giren yüreğime ferahlık ver beni yoluna ilet.
Biliriz ki dünya hayatı geçicidir lakin ahireti geri planda bırakan gönlümün kapılarını senin isminle şereflendir.
Ey Allah’ım biz can verdin canını yolundan ayırma, bize evlat verdin evlatlarımızı Kur’an’dan ayırma, bize mal verdin malımızı senin yolundan harcamayı aklımızdan çıkartma.
Kibir ile büyüyen kalbimizi küçült, riya ile daralan amelimizi genişlet, yapacağımız şeylerde rızanı korumayı nasip et.
Allah’ım Senin amelinle ibadet edecekken gösterişe dalan yüreğimizdeki şu dünyanın oyundan ibaret olduğunu işlememiz için bizi aydınlat.
Her şey kötüye gidecekken, “ Allah her zorluğun ardından bir kolaylık verecektir” diyen ayetini kalbimize nakış nakış işlememize yardım et.
Ya Rabbim yalnızlığa düştüğümüzde “ben ki sana çok yakınım” ayetini bir an olsun aklımızda çıkartma.
Allah’ım günahlar içerisinde boğulduğumuzda, hangisine tövbe edeceğimize şaşırdığımızda ümitlerimiz kırıldığında “ Allah bütün günahları bağışlayandır” ayetini bize her daim okumayı nasip et.
Ya Rabbi zorluğa düştüğümüzde bir zorluk karşısında çaresiz kaldığımızda “her zorlukta bir kolaylık vardır” ayetiyle bizleri aydınlat içimize ferahlık ver işimizi kolaylaştır.
Ya Rabbi dayanamayacak kadar düştüğümüzde kalbimiz isyana bulaşacağı zaman senin rahmetinden uzaklaştığı zaman “Her zorluktan sonra bir kolaylık vardır”  ayetiyle islah et bizi.
Allah’ım sevgiden eksik merhametten yoksun kaldığımızda sevgini içimize merhameti kalbimize işle, asık suratlarımıza gülümsemeyi işle, yüreğimiz daraldığında hüzne bulandığında mutluluğu yüreğimize işle.
Ey Allah’ım, biz aciziz, günahkarız, beşeriz, bu çağın karanlığından senin aydınlığına çıkmayı bize nasip et, dualarımızı dergahında kabul et.
Bu fani dünyanın eğlencesinden bizleri uzak tut.
Sevgiden mahrum merhametten yoksun koma bizi, anamıza babamıza asi evlatlarımıza sevgisiz koma bizi, eşimize dostumuza yardım edebilecek kalp komşularımıza adil davranacak duygu ver.
Bir an sonrasına bile hükmedemediğimiz şu dünyanın kibrinden, pisliğinden, uzak tut, kalbimizi bir an senden ayrı bırakma Allah’ım. ---------------AMİN----------------
 

Yazarın Diğer Yazıları