Veysel Fırat

Diyarbakır'da Şikâyetçi Anneler Var, Suçlu Var Peki Devlet Nerede?

Veysel Fırat

Diyarbakır’da annelerin yaptığı eylem bir suç duyurusudur, bir şikâyettir. O anneler HDP’li yöneticilerin çocuklarını dağa kaçırdıklarını iddia ederek, çocuklarının geri getirilmesi için oturma eylemi yapıyorlar da devletin savcısı ne iş yapıyor. Bu annelerin yaptıkları eylem suç duyurusu kabul edilerek  cumhuriyet savcılıklarımız ilgili yöneticileri tutuklayıp kodese atmaladır. Bu annelerin feryatlarına cevap vermeyen devlet olamaz. Buna sessiz kalmak devleti aciz duruma düşürürken, HDP’yi de çözüm odağı olarak öne çıkartmaktır. Biz Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak devletin savcılarını göreve çağırıyoruz.

DEVLETİN BAKANI ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK’UN DİYARBAKIRDA NE İŞİ VAR?

Annelere destek veriyoruz, yanlarındayız ve alkışlıyoruz. Biz DES olarak 2015 yılındaki annelerin eylemlerine destek vermek için Malatya’dan, hatta Türkiye genelinden giden tek sendikaydık. STK olarak, sanatçılar olarak ya da bir fert olarak o annelere destek verilir bu çok normal ama, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK’un devletin bakanı olarak, PKK ile özdeşleşmiş bir partinin binasının önünde medet umar konumda görünmesi devletimizi küçük düşürmüştür. Devletin bakanı o binadaki ihbar edilen suçluları hapse tıkmak için gerekeni yapacakken, o binadaki hainleri yüceltmiştir.  Bu davranış ne Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bakanına yakışır ne de bu davranışı gösteren biri bu devlete bakan olarak yakışır. Biz böyle bir bakan istemiyoruz.

ANNELERİN EYLEMİ HANGİ ALGIYA HİZMET EDİYOR

Annelerin eylemi, PKK’nın eleman temin etmek için çocukları dağa kaçırdıklarının belgesidir. Kürtler PKK’yı Kürtçü bir örgüt olarak değil de para ile devletten devlete satılan mal türü bir örgüt olduğunu göstermektedir. Parayı bastıran istihbaratlar bu malları satın alabilmektedir. Biliyoruz ki bu mal birkaç el değiştirmiştir.

Bu eylem devleti zafiyet içinde olduğunu da gösterebilir. Anneler devletten umut kesip HDP’lilere yardım bekliyor gibi bir algı oluşma ihtimali de tehlikeli bir şekilde karşımızda durmaktadır. Bu algının oluşmaması için savcılarımız hemen işlem yapmalıdır. 

Anneler eylemleriyle devletlerine HDP’lileri ihbar ediyorlar. Diyarbakır’da anneler, bizim çocuklarımızı dağa kaçıranlar ve devlete karşı silah kullandıranlar bu binada ve bunların cezasını verin diyor. Devlet olarak çocuklarımızı koruyun ki devletimizi güçlü bir şekilde arkamızda bilelim diyorlar.  Devlet annelerin beklentisini yerine getirmeli ve PKK’ya eleman kazandıranları en acımasız şekilde cezalandırmalı ki bir daha kimse devletin varlığına kast edemesin.

                    Veysel FIRAT

Demokrat Eğitimciler Sendikası İl Başkanı

Yazarın Diğer Yazıları