Ertuğrul Gazi Gürhan

Gelin Delikanlıca her yerde haksızlık var diyelim..!

Ertuğrul Gazi Gürhan

Malatya da, son birkaç ayda, çeşitli medya organlarının, sadece kendi gözlükleri ile bakarak, tek bir kurum ve kuruluşu haber yapmak sureti ile işten çıkarılmış bir gazeteci ‘’vay beni nasıl işten çıkarırlar’’ hegemonyası ile başlayan, ardından ne Malatya halkı, ne de Malatya’lılık ile bağdaşan bir şekilde saldırıya maruz kalan ve hemen sonrasında siyasi kuruluşları işin içine katarak yapılan haksız haberlere, artık bir cevap verme zamanı gelmiştir. 

Elbette ki bugün MTÜ de, diğer kurumlarda olduğu gibi, haksız işe alım süreçleri, akraba, eş, dost, atamaları gerçekleşmiştir. Elbette ki üzerine gidilmesi gereken çok önemli konulardır. Elbette ki herkesin, elini taşın altına koyarak, daha adil bir Malatya için mücadele etmesi gerekmektedir. Ancak konu sadece bir kurum üzerinden ilerler ve sadece bir yer de haksızlık varmış gibi lanse edilirse bu konu, haksızlık mücadelesinden çıkar ve ikbal kavgasına dönüşür.

Söz konusu ilimizde, gerek Belediyeler, gerek İnönü üniversitesi ve gerekse Kızılay gibi kurumların tamamında bir sürü haksız işe alımlar yapıldı, ama ne yazık ki, MTÜ üzerinden bu topa giren güruh bunlar hakkında ne bir yazı yazmış, ne de en küçük bir haber yapmıştır. Adil olmak, adam olmak, eleştireceksen taraf gözetmeksizin eleştirmeyi gerektirir. Bir tarafı görüp, bir kurumun üstüne gidip, diğer kurumları, güllük gülistanlık saymanın habercilik yada gazetecilik ile uzaktan yakından alakası yoktur.

Kendi içlerinden sahip olamadıkları kurumların başına, başka isimler gelsin diye, her türlü faşizan tutumu sergileyenler, bu ilde Milli Eğitim Müdürü başta olmak üzere, Vakıflar İl Müdürlüğünde yaşanan haksız atamaların arkasında duranlardır. Bu şahıslar basın ile alakalı olarak en iyi bildikleri şey, ‘’bizim dernektense haber yapmayın, derneğimizden değilse var gücünüzle saldırın’’ mantığı ile habercilik yaptıklarını zannetseler de, artık ortalığın soytarısı olmaktan başka bir işe yaramadıkları gibi, yaşamış oldukları Müslümanlıkta ise, kendi mezhepleri dışında kimseyi Müslüman görmeyerek, Yahudiliğin İslam temelinde inşasına çanak tutmaktalar.

Bu gibi haber sitelerinin yapmış oldukları haksız yayınlar ile Malatya mızın ve siyasi partilerimizin yıpratılmasına ses çıkarılmaması, yarın daha büyük felaketler ile üç beş soytarının kaleminden dolayı  daha halkı daha fazla yanlış yönlendirmesine sebep olacaklar. 

Gelin delikanlıca, 

Malatya Kızılay’da haksızlık var diyebilelim,
Yeşilyurt Belediyesinde haksızlık var diyebilelim,
Ağbaba Yapı da dönen ticari haksızlıkları dile getirelim,
Battalgazi Belediyesinde haksızlık var diyebilelim,
Büyükşehirde yaşananlar tam bir fiyasko diyebilelim,
İnönü Üniversitesinde haksızlık var diyebilelim,
Bunların hepsine topyekûn ses çıkarmayanların, ses çıkardıkları kurumlardan bir menfaat beklentisi içerisinde olduğunu unutmayalım. Bizler var oldukça, çelik yumruk üzerine geçirilmiş kadife eldivenlerimiz ile bu haksız ve yanlı tutumların tamamına en yüksek sesle cevap vereceğiz. Bizler var oldukça, Malatya da yalama olmuş, ona buna kendini peşkeş çekmiş, üç kuruş para adına yapmadığı soytarılık kalmamış, dün farklı bugün farklı düşünceler içerisinde her gün bir bayrağa selam vermiş, ne kadar soytarı varsa karşısına dikileceğimizden herkes haberdar olsun.

Saygılarımızla, artık ya topyekûn liyakat, ya da topyekûn, hakikat duygusu ile hareket eden bir Malatya için, sizde harekete geçin.
 

Yazarın Diğer Yazıları