Ertuğrul Gazi Gürhan

Bir Yerlerden Gelen Talimatlar ve Cinayetler

Ertuğrul Gazi Gürhan

Malatya da son 1 ay içerisinde 11 ölüm 23 yaralanma ve 12 ayrı silahlı çatışma olayı oldu. Olayların genel anlamda resmine baktığımız da tümünün aslında birbirinden ayrı gerçekleşen olaylar olduğu ortada olsa da, olayın faillerinin hepsinin birbirini tanıdığı, oturduğu kalktığı isimler olduğu gözlerden kaçmadı.

Akpınar olayı, niyazi mısri çatısması ve cingen eko cinayeti failleri ve katillerinin tamamı birbirlerini iyi tanır. Tamamı Malatya da meşru olmayan işlerle anılır.

Bir el, bir güç sanki özellikle bu sokak çatışmaların çıkarmış gibi özellikle Malatya da büyük ve toplu bir temizlik yapmak mı amaçlanmıştır? Böyle bir düşünce var ise bunun yolu milleti birbirine kırdırmak mıdır?

Malatya emniyeti, özellikle bu son 2 ayda, ne kadar yetersiz olduğunu, gereksiz yerlerde gereksiz uygulamalar yaptığını bizlere ıspat etmiştir. Silahlanma ve metanfetamin gibi tehlikeli uyuşturucu maddelerin çoğalmasını ardı arkası kesilmeyen bu olayların sonucu olarak görmek gerek.

Artık her mahallede 2 3 torbacı metanfetamin satmakta, ama emniyet ve jandarma köylerde, Esrar tarlası aramaktadır! Bu ne garip bir yaklaşımdır. Kent merkezi uyuşturucu kartellerinin bölgesel aksiyonlar ile çalkalanırken, kırsalda görev yapıyormuş gibi görünmek, Mahalle karışırken saçını taramaktır.

İçimizi acıtan bu olaylar, Malatya halkında büyük tedirginlik yaratmakta, çocuklarımız adına güvenli bir şehir olmaktan çıkmaktayız. Sokaklar da torbacılık, silah satıcılığı, silahlı kavga olayları herkesi sokağa çıkmaya bile tereddüt eder hale getirmiştir.

Bizim açık isteğimiz, artık şoveniz mi bir tarafa bırakıp, ordan oraya koşup resim çektiren yönetim tarzı değil, milleti ile bütünleşmiş, devletin verdiği hakları ve gücü milleti  için heba etmiş, sokaklar bünyesinde tek tek muhtar çalıştayları yapabilen bir yönetim tarzıdır.

Artistler poz verir ve magazinsel bir yapıya bürünür, başkanlar, müdürler halka hizmet için getirilir, görevlendirilir.

Malatya milletim olarak bizim isteğimiz bu yönetim anlayışıdır. Kazı serbest bırakıp, civ civ ile uğraşıp iş yaptığını zanneden yönetim anlayışının sonuçları ortadadır.

Selam ve dua ile...

Yazarın Diğer Yazıları