M. Said Yalçın

Yazmaktan Usandık..! Adil Gevrek'ten hesap sorulmalı..!

M. Said Yalçın

Gençler ile yola devam kararı intihar olduğunu açıkladık. Bu sezonda Adil Gevrek döneminde dönen dolaplar mevcut maalesef. Her hafta çocuklar iyi mücadele etti diyoruz. Kimse kusura bakmasın, futbol sonuç oyunudur.
Geçtiğimiz dönemlere bir geri dönelim. Adil Gevrek ve zevatları Süper Lig’den düşeceklerini anladıkları andan itibaren domates, salatalık satar gibi futbolcuları bir bir yolladı. Şehrin ileri gelenleri halen göz yummakla birlikte, takımın bu hale düşmesindeki en büyük etkenin Adil Gevrek döneminde gerçekleşen akıllara zarar bir borçlanma ve bu borçlanmayı aklayarak Adil Gevrek’i kurtaran muhteşem kongre üyeleri. O sezonda da hatırlarsanız, hep iyi senaryolar ile uyutmaya çalıştılar. Şehri böldüler, ve bugün taraftarın stada gitmemesinden dolayı suçlayan bazı bilmişler. Şehrin futboldan soğutulduğu son 3 sezonda, taraftar da elini eteğini çekti, köşesine çekildi. Neden mi?... Adil Gevrek ve zevatlarından hesap sorulmadığı için…
Temmuz ayında gerçekleşen Yeni Malatyaspor kongresinde Hacı Ahmet Yaman göreve geldi. Beklentiler fazlasıyla büyüktü. Hani sözüm ona gelen Başkan ve yönetimin ilk işi konuşmaktan ziyade, bu borçları nasıl eriteceği ve akabinde Adil Gevrek ve zevatlarının hesaplara dair işlemleri inceletilip, hesap sormasını beklerken, aynı zamanda lige 140 milyon gibi bir bütçenin TFF’ye yatırıp transfer tahtasını açmasını beklerken, nelerle karşılaştığımızı görmüş olduk, şaşırdık ve dedik ki, Gençlere tabiki şans verilmeli ama bu lig’de gençlerle yola devam kararı tam anlamıyla intihardır dedik. Bunun örneklerini maalesef liglerimizde bir çok takımda gördük…
6 hafta geçti. Tecrübesizlik damgasını vurdu Yeni Malatyaspor’da. Gençlerin mücadelesi elbetteki takdire şayandır. Nitekim bu lig’de borç batağındaysan, kazanıp paraları kasaya koymak gerekir düşüncesindeyim. İlk 6 hafta izledik ki, gol yollarındaki akıl almaz acemilik, takımdaki bazı futbolcuların kendine olan güveni ve saha içerisindeki takıma zararları, yan toplardaki zaafımızın  devam edişi, Cihat hocanın fantezileri, takıma sahip çıkmak adına şehrin ileri gelenleri takımı yalnız bırakışı( Bu yalnız bırakılması Adil Gevrek döneminden bu yana gelmektedir), TFF VE MHK’nın saha içerisinde takımı ezmesi, yani hep aleyhimize gelişen bu tür sorunları aşmanın tek yolunun, ‘Birlik ve Beraberlik’ olmadığı sürece aşamayacağımızı belirtmemize rağmen maalesef hiçbir olay lehimize dönmediği gibi, genç futbolcularda bu rahatlıkla sahaya çıkarak ellerinden geleni yaptıklarını ne denli bir düşünce ile söyleyebiliriz bunu da siz kıymetli taraftarlarımıza bırakıyorum.
Cihat hocanın fantezileri dedim; Maça Yakup ile başlamak zaten en büyük yanlış. Jospin gibi kalite bir kumaşı yedekte oturtmak. 90 dakika bir varlık gösteremeyen Doğukan’a sabır. Cengizhan Akgün’ün kalite bir kumaş olduğunu söyeleyebilirim nitekim sahadaki şımarıklığı takıma fazlasıyla zarar vermekte. Bugün galip gelebilirdik nitekim bencil futbol sergilemeseydi Cengizhan. Hatta oyundan alınışına o kadar sitem etti ki, hayretler içerisinde izledik. 
Velhasıl kelam bu karşılaşma da , Cihat hocanın fantezileri ile karşı karşıya kaldık.Burak Kavlak’ın,Jospin’in ve hatta hatta Atakan Müjde gibi ayaklarına hakim olan bir futbolcunun yedek kalışını izledik. Burak ve Jospin oyuna girdiklerinde oyunun tek hakimi biz olduğumuzu söyleyebilirim.
Maçın hakemi ve o VAR denen lanet şey yine devredeydi. Dakika 18’de VAR’dan gelen görüntüleri izlediğimizde Ogün’ün ceza sahası içerisinde düşürülüşü, net penaltı olduğunu söyleyebiliriz. Nitekim Özgür Yankaya gibi tecrübeli bir hakemin Yeni Malatyaspor’a olan düşmanlığımı dersin ne derseniz deyin halen devam ettiğini izledik.
Son kez birlik ve beraberlik kavramını maalesef yeni gelen başkan ve yönetimde gerçekleştiremiyor. Sadece geçtiğimiz sezonun senaryolarını bize anlatıyorlar. 6 maçda alınan 3 puan . lig’den düşmeye en yakın takımların başındayız bu sezonda. 

Yazarın Diğer Yazıları