M. Said Yalçın

Mutlaka Hesap Sorulmalı.!

M. Said Yalçın

Her hafta ölüp ölüp diriliyoruz. Her Hafta sonu kahroluyoruz. Gelenler gidenleri aratıyor. Varımız yoğumuz Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan..
Malatya Valimiz Hulusi Şahin’den gelecek haberleri bekliyoruz aslında. Hesap sorulması gereken şahıslar mutlaka yargı önünde hesap vermeli. Bu kulübü bu durumlara sokan Adil Gevrek ve yönetiminden hesap sorulmadıkça bizler daha çok ahlar vahlar çekeriz. Geceleri uyku haram olur. Kendi Kendimizi yer dururuz. 
Geceleri rüyalarımıza girer takımımız. Düşünürüz iyi günlerimizi ki, aklımıza bu kötü anlar gelmesin. Nitekim her daim kötü günlerin habercisi olan Adil Gevrek ve yönetimini defalarca uyardık bizler ve şehrin ileri gelenleri. Tek adamlık mantalitesi ile herkese kafa tuttu Adil Gevrek. Hep uyutulduk, ha iyi olacağız ha olduk şeklinde. Defalarca basın toplantısı yaptı ağa Adil Gevrek. Ders aldım ve takım iyiye gidecek şeklinde. Uyutulduk ki uyutulduk , çok ama çok geç kaldık. Adil Gevrek yapacağını yaptı, kulübü bir güzel borç batağına koyması yetmediği gibi, transfer paralarını da bir güzel başka hesaplara aktardı. Neymiş efendim kulübün transfer tahtası kapalı olması sebebiyle başka hesaplara paralar girdide girdi.  Sonuç ise vahim…
Nasıl olundu bilinmez ama, Ahmet Yaman geldi. Bir geldi pir gidecek gibi. Transfer tahtasının açılmasını beklerken, müthiş bir beyanat geldi başkandan. “Gençlerle yola devam”. İntihar etmekti ama, her daim söylüyorum bu yönetimde Adil Gevrek ve yönetiminin devamıdır diye.
Bir rapor çıktı meydana.. Malatya Valiliğinin raporlarında Ahmet Yaman ve ekibinin komik bir rakam verdiği. Oda kapandı şimdi. Ahmet Yaman ve ekibi ne etti bilmiyorum ama, çıkıp basın toplantısı yaparak kendilerini akladı. 
Şimdi sizlere sorarım; Kulübe parayı Malatya Büyükşehir Belediyesi veriyorsa, (az buçukta ilçe belediyelerinde payı var) Ahmet Yaman Başkan sormazlar mı sana sen niye bu kulübün başkanısın diye.. Her paraya sıkıştığında soluğu (Adil Gevrek ve yönetimi gibi) Malatya Valiliğinde ve Büyükşehir Belediye Başkanlığında almaktasın.
Geçtiğimiz hafta sahamızda son haftaların formsuz takımı Eyüp sporu mağlup edince vay ki vay , Yılmaz Vural’dan tutunda başkanına ve yönetimine kadar , keyifler gıcırında ve beyanatlar ardı ardına gelmesini boş verin, artık saldırılar başladı bir yerlerden. 
Kimse kendini avutmasın. Bu senaryoları bizler çok gördük. Geçtiğimiz yılların fotokopisi gibi yaşıyoruz her hafta kahrolarak. Yılmaz Vural Hoca’dan bir beklenti içinde olan varsa boş hayaller kurmasın. Geldiği günden bu yana 10 galibiyete ihtiyaç var deyip duruyor. Hak veriyorum hoca’ya ama, oyuncu kadrosunda saç baş yoldurtması bu işi bırakması gerekir düşüncesi hasıl oluyor insanda. 
Evet kadroda çok eksik var. Doğrudur. Bu takıma Fatih Terim gelse n’olur, Yada level atlatayım Mourinho gelse n’olur. Gençler sahaya çıkınca ayakları titremekte. Yiğit Ulaş’ın hatasından goller geldi. Nitekim oyunda kaldı.  Orta sahayı boşaltıp stoper almanın ne mantığı vardı anlamadık. Hüseyin Ekici ve Cengizhan’ı alıp stoperle takviye etmek hakikaten intihardı. İlk yarı en azından 2 gol yesek de mücadele vardı. Yılmaz hoca Haqi Osmanı çıkartıp orta sahaya bir takviye daha yapmış olsaydı en azından hücum gücümüz artardı.
Haqi Osman ne hikmetse ikili mücadelelerde hep sakatlık geçirmekte. Zayıf topa vuracak gücü yok. Doğukan kanatta varlığı ile yokluğu hissedilmedi. Oyuncu değişikliklerinden sonra takım epey bir düşüş yaşadı. Ç.Rize sahada dik halay çekti. 
Çıkmamış candan ümit kesilmez doğrudur, Yalnız görünen köyde kılavuz istemez. Bizler her zaman iyi niyetimizi ve ligde kalacağımızı hissedelim yapacak fazla da bir şey yok gibi. Pazar günü Manisaspor kulübünü ağırlayacağız. En azından sakat ve cezalılar yerlerini alabilecekler. Umarım Yılmaz Hoca bu hafta takıma motiveyi iyi aşılar. Ç.Rize maçından sonra yaptığı beyanatı da sizlere aktaralım Yılmaz Hoca’nın; “5-1'lik skoru izah etmesi mümkün değil. Birinci devre rakibin 4 pozisyonu var, 2'si gol oldu. Bizim 3 pozisyonumuz var. İkinci devre bizim 2, rakibin 5 pozisyonu var. Yenilgiye bir bahane bulmak istemiyorum”
Pozisyonları bulduğunda değerlendireceksiniz. İşte biz buna futbolda tecrübe diyoruz. Gençlerin nihayetinde oynadığı mevkide, kendisine alternatif futbolcununda olmadığını düşünerek rahat tavırları takımı da kulübü de ve taraftarları da perişan etmekte..
Manisa maçında takımımıza her zamanki gibi başarılar diliyoruz. Rast gele kaplanlar…
 

Yorumlar 1
ERCAN AKAY 05 Şubat 2023 04:38

SAIT ABİ KALEMINE SAĞLIK,DUYGULARIMIZIN TERCÜMANI OLACAK BIR YORUM,DEDIGINIZ GIBI ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN.

Yazarın Diğer Yazıları