M. Said Yalçın

Hakemlerin Ligi …!

M. Said Yalçın

Yine hakem kabusu. Bu sezon bu lig tescillendiği zaman, spor toto süper lig’de hakikaten MHK’nın yani hakemlerin ligi olacak. Aslında Ahmet Çalık yerine,’Hakemlerin ligi’ olarak TFF ligi tescillemeli..
Yeni Malatyaspor için aslında söylenecek fazla bir şey yok. Hepimiz durumları biliyoruz. Adil Gevrek gibi bir başkana ve yönetime(varsa) Sahibiz.Hiç kimse bana şehrin ileri gelenleri takımdan elini çekmiş demesin. Bu söylemi yazılarımda hemen hemen her hafta işledim. Çünkü Şehrin ileri gelenleri ellerinden geleni yaptı Adil Gevrek’in bırakması için. Bizzat şahidim ki Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın bir çok girişimlerini…Nitekim klişeleşmiş bir sözü bir daha yineleyip yazayım. Adil Gevrek’in  inadı ve tek adam mantalitesi yüzünden kulüp bitmiş durumda. Ligin ilk yarısından bu yana ve hatta hatta, pandemide ligden düştüğümüz sene , yaptığımız onca uyarılara rağmen, Adil Gevrek takımı bırakmadığı gibi, basın toplantısında,”Hatalarımızdan ders aldık” deyip 45 milyon borç olduğunu çok değil 2 sezon önce söylemişti. Ders niteliğini bırakın Adil Gevrek son 3 sezondur, şehri param parça etti. Şehrin ileri gelenler, İş İnsanları, Stk’lar, Dernekler herşeyden önemlisi takımın olmazsa olmazı taraftarı ikiye hatta üçe böldü. 2 senede Kulübün borcu yüzde yüzü bırakın, yüzde 150 arttı. Anlam veremediğimiz bu borç nasıl olurda meydana gelir, hesap verecek yer yok, atı istediği gibi koşturan bir ağa var. O ağada istediğini yaparak , şehrin tüm düzenini alt üst ederek kaçma telaşında.. Bu Başkan hesaba çekilmezse, veyahutta kongrede temize çıkarsa o Konge üyeleri de bir bir hesap vermeliler düşüncesindeyim…
Çok değil ligin ilk yarısında bir galibiyet ile, Adil Gevrek’i yere göğe sığdıramayan zevatlar, şimdilerde sus pus olup seslerini kesmiş durumdalar. Aylardır yırtındık, bu MHK Yeni Malatyaspor’un fişini kesmiş dedik. Masaya yumruk vurma zamanı dedik. Uyarılarımız her zamanki gibi , Adil Gevrek ve yönetimi tarafından kulak ardı edildi, çünkü adamların lobi denen kavramları yoktu..Şehri bölen bir yönetim de birlik ve beraberlik dedikçe, Adil Gevrek ve yönetimi akabinde destek veren zevatları , başkanı göklere çıkartıyorlardı..
Geçtiğimiz sezon lig’de kaldıysak ister inanın ister inanmayın,son 5 haftada yine o ilgilenmediğiniz dediğiniz Selahattin Gürkan faktörü vardı. Son 5 haftada takımı eline alan ve lig’de kalıcığımızda büyük emekleri olan ,Selahattin Gürkan’a bu taraftar çok şey borçludur.
Kulaktan Kulağa giden havadis. Bu sezon bu lig tescillenmeyecek dedikodusu. Doğrusu da budur. Çünkü Avrupa basınında, MHK’nın yaptığı yanlı tutumları hep haber olmakta. Bu utanç tablosunu tescil eden bir mantık olursa, yazıklar olsun sizlere derim…
Şaibe , yanlı tutum gözle görülür şekilde dünde bugünde devam etti. Trabzon bu ligin Anadolu Kulüpler sayfasında tarihe yazarım, şanlı Trabzon’un hakeme ne ihtiyacı varki. Futbolcu tiryosunda 4 takım sahaya sürecek futbolculara sahip. Bugün kara leke devam etti. Yeni Malatyaspor’da tüm takdir haklarını Konya’dan yana kullanan ismini yazıp onu şereflendirmek istemiyorum o hakemleri, kocaman bir kara leke olarak tarihte yerlerini almışlardır kanaatindeyim.Lig’de düşmüş olsak bile, bir çok futbolcusunu kaybetmesine rağmen, beş kuruş almayan futbolcuların alın teri sizlere zehir zıkkım olsun MHK.
Kamil Göksu takıma adaymış. Hadi ordan.. Sen değilmisin yıllardır Adil Gevrek’in muhasebesini yapan. Demezler mi sana bunca borcu nasıl yaptın. İşte burada özellikle Sayın Valimiz Aydın Baruş ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı uyarmak ta fayda görüyorum. Bu şahıs ikinci bir Adil Gevrek vakası yaşatabilir bize. Lütfen olaya el koyup artık hesap vaktidir deyip, sorumlulardan hesap sorun. Taraftarı, Şehrin ileri gelenlerini bölen, birlik ve beraberliği sağlayamayan insanlara lütfen ama lütfen hesap sorun…
Gelelim Konya karşılaşmasına.. Barış’ın ne işi var. Hafes niye yedekte. Buğra kaptanlığı bırakın 3 haftadır yaptığı bariz hatalardan sonra neden yine ilk 11 ‘de. Jospin neden yedekte.Bir çok deli sualler var yani.. Cihat Arslan hoca’da keyfin demine vurmuş. Maç sonrası açıklamaları ile, ilk 11 hiç uyuşmadı .. Diyeceğim son şey.. Mayıs ayına ertelenen kongre’de , adam akıllı yöneticilerin gelmesi duasıyla diyelim..
 

Yazarın Diğer Yazıları