Erdal Öztürk

Hepimiz Aynı Gemideyiz

Erdal Öztürk

Hadi canım sende diyecem. Bu sözü evine bakamayan insan söylemiyor. Bu sözü işinden olmuş işsiz söylemiyor. Bu sözü çocuğunun isteklerini yerine getiremeyen baba söylemiyor. Bu sözü mutfağında tenceresi kaynamayan anne söylemiyor. Bu sözü ekmek büfelerinde ucuz ekmek alabilmek için bekleyen insanlarımız söylemiyor. Bu sözü tarlada hasadını ekemeyen çiftçi köylü söylemiyor. Bu sözü emekli memur söylemiyor. Kısacası bu sözü mevki makam peşinde olanlar ve o mevki makamı kaybetme korkusu yaşayanlar söylüyor. Bu sözü esnaf söylemiyor...
Dikkattinizi çekti mi bilmiyorum son zamanlarda elaman aranıyor ilanı gördünüz mü sahi ben göremedim. Esnaf elaman almak yerine var olan işyerini nasıl ayakta tutarım derdinde. Peki bu kadar sorun sıkıntı yaşanırken Ankara'da neler oluyor. Kimse bu sıkıntıları çözmek için bir araya gelip bir ortak düşünce, bir ortak çözüm bulmanın gayreti içinde değil. Kameralar karşısına geçip kavgada bile söylenmeyecek lafları birbirine sayıp duruyorlar. Medya da gömü bulmuşçasına hemen üç beş konuk tartışmaya başlıyorlar. Bu ülkenin sorunu Ankaradakilerin birbirine söyledikleri, kendi tabanını konsilide etmek için birbirilerine söyledikleri sözler değil. Bu ülkenin sorunu Malatya'da esnafı gezipte esnafın sorunlarıyla ilgili tek bir satır yazmayıp esnaf gezisinden sonra eyy Kılıçdaroğlu deyip haber atmakta değil. Sahi nasıl başardınız o haberi esnaf gezisi deyipte haberin içersinde tek bir esnafın sorunu sıkıntısına yer vermeden Eyy Kılıçdaroğlu haberi yazıp basına atmak basının da aklıyla alay mı ediyorsunuz?
Artık herkes gerçekleri görsün. Ülkede durum herkes için iyiye gitmiyor. Malatya'daki siyasetçilerimizin Malatya'ya geldiklerinde Malatyanın sorun sıkıntıları için çaba sarf etsinler. O bunu dedi bu şunu dedi zaten akşama kadar tek sesli medya korosu yeterince veriyor tekarara gerek yok. Herkes herşeyi görüyor ve biliyor. Bu ülkenin insanları artık bu zor zaman için çözüm bekliyor. Kira ödenmiyor, faturalar ödenmiyor, vergiler ödenmiyor, var olan eleman parası ödenmiyor, tarla ekilip biçilemiyor sayacak o kadar çok şey varki  Onun için hepimiz aynı gemide değiliz. Aynı gemide olsaydık hepimiz aynı şartlara sahip olurduk ama aynı şartlara sahip değiliz.
Aynı gemideyiz sadece güzelim ülkemin toprağı ve bayrağı için geçerlidir. Onu dışında sizin mevki makamınız paranız şanınız şöhretinizin hüküm sürdüğü bir yerde sizinle aynı gemide değiliz olamayızda.

Yazarın Diğer Yazıları