Naim Gül

Kritik maçlar, anlamsız puan kayıpları

Naim Gül


Yeni Malatya Spor son beş maçta özellikle kendine rakip olabilecek takımlara karşı kaybettiği puanları umarım ilerleyen haftalarda aramaz.
Takım olarak her hafta gerileyen ve hiç bir varlık gösteremeyen, gerek yönetim, gerek teknik kadro, gerek oyuncular, taraftarları ve Malatya ya gönül vermiş bir çok futbol severi üzmekte.
Özellikle son haftalarda Takım üzerinde çaresiz kalan Hamza hoca, her hafta çıkarmış olduğu farklı kadroyla bir türlü istediği istikrarı yakalayamadı.
Sezon başladıktan sonra, gelinen onaltı haftalık süreçte, Yönetimin de hiç bir varlık gösteremediği Takım üzerine gitmekten kaçındığını açıkca görmüş olduk.
Hemen hemen bütün kulüplerde yaşanan sıkıntıların aksine maçlarda göstermiş oldukları mücadele takdire şayandır.
Şuan görünen Yeni Malatya Spor bu işe en kısa sürede çözüm üretmek. Elinde eksiklerin olmasına rağmen iyi bir kadro olan takımda, Hamza hocanın bazı mevkilerde sürekli arayış içinde olması da bunun en büyük sebeblerindendir.
Genel olarak topa az sahip olmak, geleni karşılamak ve kontra futbolla sonuca gitmek şuan için çok ön görülmeyen bir taktik olsada, bunun tam tersi mücadele eden takımın önde basması daha mantıklı olacaktır.
Hemen hemen geriye düştüğü bütün maçlarda  çaresiz kalan takımda sonuç odaklı futbolcunun olmaması da bunun en büyük etkenlerinden.
Şimdi burda en büyük görev yine yönetime düşmekte. Hamza Hamzaoğlunun vereceği yada önereceği bir kaç futbolcu ile bu tür sorunların çözülüp gerçek kadroyla mücadele etme imkanı tanınmalıdır.
Sonuç olarak büyük bir şehrin takımını ve en büyük taraftar kitlesine sahip takımlardan biri olan Malatya şehrini kimsenin üzmeye hakkı yok.
Kimseye taviz vermeden en kısa zamanda radikal kararlar alınıp hayata geçirilmelidir.
Aksi halde geçen sezon yaşamış olduğumuz üzüntüleri yine yaşamak zorunda kalırız.

Yazarın Diğer Yazıları