Naim Gül

İki Farklı Hamza Hoca

Naim Gül

İlk yarının son haftalarına girerken, olmazsa olmaz dediğimiz ve kesinlikle kazanması gereken maçlardan birini evinde Çaykur Rize ile oynayan, Yeni Malatya Spor kupa maçında vermiş olduğu mücadeleden sonra, nasıl bir kadro ve performans sergileyeceği merak konusu oldu. Her iki takımda zorlu maçlar oynamış ve sakatlıklar dan dolayı istediği kadro ile sahaya çıkamadı.
Aslında sezon başından beri hemen hemen hermaça iki üç rotasyon ile çıkan Hamza hoca beklendiği gibi bu maçada ideal kadrosundan farklı iki değişik lik ile başladı. Maça Karem Hafez ve acoah dan yoksun başlamasının sancılarını ilk dakikalarda yaşamış oldu. İdeal onbirinden dört eksikle başlayan Çaykur Rize Spor, özellikle sol kanadı kullanarak gol aradı ve bu kanaddan yakaladığı kontra ile pozisyon buldu.
Kupa yorgunu her iki takımda kontrollü başladığı maçta, çok açık vermemeye gayret göstersede ev sahibi takımın alışık olduğu öndeki Yusuuf, Acoah ikilisinin bozulması ile orta alanda rakip takım için geçişlerine daha kolay olmasını sağladı.
Özellikle ilk yarıda önde oynayan futbolcuların topa çok hakim olmamaları da, rakip takımın geriden daha rahat pas yapmasına sebeb oldu.
İkinci yarının ilk hamlelerini yapan ve ideal sistemine dönen Yeni Malatya Spor ikinci yarının hemen başında bulduğu gollerle le öne geçti. Özellikle Karem Hafez in soldan yaptığı bindirmeler, Orta alanda ele alınan üstünlük ve ileri uçta Adem Büyük ün biraz daha topa sahip olması oyunu her iki yönlü yönlendirmesi farkın açılmasına sebeb oldu.
Hemen hemen her maç eleştiri oklarına maruz kalan Kubilay Kanatsızkuş un müthiş dokunuşları ve baskısı ise topun önde tutulmasında bir başka etkendi.
Kısacası takım içinde sakatlık yada kart cezalısı olmaması durumunda görmüş oldukki bu takımın iskeleti ikinci yarıya başlayan kadrodur. İç sahada göstermiş olduğu direnç ise bir başka konu.
Nasılki her iki yarıda farklı bir Yeni Malatya Spor izledik ise, Her iki yarıda farklı Hamza Hamza oğlu izledik.
Puan sıralamasında çok önemli olan maçta alınan skor, Hatay ve Galatasaray maçları için bir umut olacaktır. İlk yarının son iki maçında oynayacağı maçlar için inşallah takımın kimyasıyla oynamaz ve alacağımız puanlarla ilk yarıyı en iyi yerde bitiririz.
Geçen sezon yakaladığımız puan ortalaması ile aynı durumu yakalayan Hamza hoca ve öğrencileri sezon sonu yaşanan hüsrandan ders almış bir yönetim, ona göre ikinci yarı hazırlıkları yapmalıdır.

Yazarın Diğer Yazıları