Zirisa Şirvan Yücel

Masumiyet Güzelliği

Zirisa Şirvan Yücel

Bu özel ve derin konuyu Dünya Değişim Akademisi' deki Değişim Uzmanına sorduk çok etkileyici bilgiler edindik. Bu eşsiz bilgileri sizlerle de paylaşmak istedim.  

"Geçmişte dayatılmış dünyevi bilgiden özgürleşip; dinginlik, sessizlik ve huzur içinde gelişim  eylemleri icra edildiğinde masumiyetin güzelliği ortaya çıkar. Dünyevi bilgileri kale almadan, geçmiş ile geleceğe takılmadan, sonuçları umursamadan anda yaşamaktır masumiyet.

Birey masumiyetini geri kazanınca gecenin serinliğinde, yıldızlarda, güneşin doğuşunda, çiçeklere konan kelebeklerde ve çocukların simalarında masumiyetin güzelliğini görür. Yani masumiyetin güzelliği daima görülebilir, yeter ki birey masumiyet dolu gözlerle baksın.

Birey zihni aştığında, sonuç beklemediğinde, acele içinde hazırlanmadığında vs. geçmişle bağlantısı olmayan anı yakalar. Geçmiş ile gelecek aynı madalyonun iki yüzü oldukları için geçmişle bağlantı kesildiğinde, gelecekle de bağlantı kendiliğinden kesilir ve masumiyete ulaşılır.

İşte geçmiş ile gelecek arasında sıkışmış zihin aşıldığında masumiyet ortaya çıkar. O zaman dünyevi bilgi kaybolur ve bireyin eskiden olduğuna inandığı dünyevi kişilik de ortadan kalkar. Bu durumda birey masumiyet dolu ebedi özüne yaklaşıverir.

Yapay her şey ortadan kalktığında bireyin oluşu varoluşun oluşuyla buluşur. Bireyin minik oluşu varoluşun kocaman oluşuyla buluştuğunda masumiyet patlaması gerçekleşir. Bu olağanüstü buluşma ve birleşmede masumiyet güzelliği tecrübe edilir.

Varoluşsal güzelliğe birey masumiyet kapısından girer. Yani varoluşsal güzelliğin giriş kapısı masumiyet olgusudur. Birey ne kadar masumiyetini geri kazanırsa o kadar varoluşun güzelliğini görebilir."

Yorumlar 1
Ercüment 28 Eylül 2022 15:55

Müthiş..

Yazarın Diğer Yazıları