Neval Kütük

Neşeli Olma Sanatı..!

Neval Kütük

Neşeli olma hali, kendini mutlu hissetmektir. Neşe, özden geldiği için hem bir his hem de ifade şeklidir. İnsan mutluyken neşelidir, o yüzden de neşeli olmak mutluluğun da bir ifadesidir. Gülünce, hoş şeyler konuşunca ve pozitif konuşunca neşeli olursunuz. Ve bu his aynı zamanda da çevrenize yayılır yani bulaşıcıdır. Siz neşeli olduğunuzda çevrenizdeki herkes de bundan yararlanır ve onlar da sizinle beraber neşeli olur. 

Neşeli hayat, sadece pozitif düşünce yapısıyla ilgilidir. Herkes fiziksel, zihinsel, duygusal, ruhsal olarak kendini eğiterek, içsel güçü de artırarak daha neşeli olabilir. Pozitif düşünce ve tutumu hayatınızın bir parçası yapmanız için sahip olduğunuz güce inanmanız gerekir. Pozitif olmaya gayret ettiğinizde negatif düşünceler de sizden uzaklaşır. ’’Ben, bunu yapamam’’ düşüncesinden kurtulduğunuzda, yapabileceğinin en iyisini de yapabilirsiniz. Olumlu düşünmeyi hayatınızda alışkanlık haline getirin ve yaşamınızda negatif şeyler yerine pozitif şeyler koyun. 

Ufak meseleleri zihninizde büyütmekten ve hayatınızın sorunu haline getirmekten  vazgeçin. Unutmayın ki, endişeler, korkular, kaygılar, beklentiler hayatınızı çabucak ele geçirir ve sizi mutsuz eder. Beklentiler yaşamı eskitir, beklentisizlik ise her an yeniler. Her an yenilenmek ve tazelenmek için sizi yoran tüm beklentilerden özgürleşin. O zaman yaşamda bilinmeyenlere doğru keyifli bir yolculuk başlayacak. Yaşadığınız olay veya durum ne olursa olsun derin bir şükranla kabul ettiğinizde yaşama ve kendinize yabancılaşmazsınız. O zaman hayatın size sunduğu tüm hediyeleri kabul edersiniz ve hiçbir fırsatı kaçırmazsınız. Şikayet,  yakınma da ortadan kalkar. 

Dünya Değişim Akademisi’nde Değişim Uzmanları aracılığıyla sunulan ‘’Neşeli Olma Sanatı’’ Değişim Programı sayesinde neşenin nereden kaynaklandığını bilecek ve neşeyi yok eden şeylerin farkında olacaksınız. Yaşamın yaptığınız seçimlerden ibaret olduğunu anlayacaksınız ve mutlu olmayı seçeceksiniz. Farklı olmak için değil mutlu olmak için yaşayacaksınız. Güldükçe insan güzelleşir o yüzden güne gülerek başladığınızda yaşamınız da güzelleşecek. Unutmayın ki hayata gülümserseniz, o da size gülümser. 

‘’Neşeli Olma Sanatı’’ Değişim Programı”nın  işleyişinden biraz bahsedelim. Bu program 8 çalışmadan oluşuyor. Her çalışma kırkbeş dakika  sürüyor.  Her çalışmada neşeli olmanın farklı bir yönü üzerine derin,  kapsamlı teorik bilgilendirmeler ve pratik uygulamalar yapılıyor.  Pratik uygulamalar ise nefes, vücut çalıştırma teknikleri ve gerginliği atma tekniklerini kapsıyor. Her çalışmanın uygulanışı dinamik olup, teknikler ardı sıra gelen duruşlardan oluşuyor.   

Değişim Teknikleri Değişim Uzmanları rehberliğinde bilimsel, sistematik ve yöntemli şekilde  uygulanıyor. Beden hareketleri nefeslerle birlikte dinamik uygulandığında duygu ve  düşünceler yatışıyor. Geçmiş ve gelecekle ilgilenmiyorsunuz. Bu da anda ve şimdi kalmayı kolaylaştırıyor. Bedendeki uyuşukluk gidiyor. Böylece canlanıyorsunuz ve enerjiniz yükseliyor. 

Değişim Sanatı sayesinde neşeli olma halinin gerçekte nasıl olduğunu anlayacaksınız. Böylece neşenizi kaçıran şeylerin farkında olarak onları hayatınızdan çıkaracaksınız. Bu hayat, sizindir ve hayatınızın ellerinizden akıp gitmesine izin vermeyin. Her an’ınızı  derin  bir şükran ve mutlulukla yaşayın. Sizi neşeli yapan şeylere hayatınızda daha çok yer verin. Mutlu olun ve daha çok kişi de bu mutluluktan yararlansın. 

Neval Kütük
Değişim Uzmanı
Dünya Değişim Akademisi
www.dunyadegisimakademisi.com
[email protected]
0530 877 06 04


 

Yorumlar 2
Zeynep Erdoğan 19 Eylül 2022 23:00

Harika tşk

Zeynep Erdoğan 19 Eylül 2022 22:59

Harika tşk

Yazarın Diğer Yazıları