Mir Murat Demir

KADIN VOLEYBOLCULARIMIZA MİNNETTARIZ

Mir Murat Demir

Biliyoruz ki, insan olarak yaşamda olduğumuz sürece vücut sağlığımız yerinde olmalı, sağlıklı olmamız gerekli, sağlıklı olursak her türden soru ve sıkıntı ile mücadele etmek de bu savaşı kazanıp refaha ulaşmakta kolaydır. Vücut sağlığımızın önemliliği kadar ruh sağlığımızın da iyi olması, moral ve motivasyonumuzun da yüksek olması gerekir. Vücudumuz ve ruhumuz hayattaki her anımızda ayrılmaz ikili iseler, bir kuşun iki kanadı gibi, birinin iyi birinin kötü olması kabul edilemez. Türkiye olarak, Türk milleti olarak sadece son bir yılımıza bakalım, son üç yılımıza bakalım, son beş ya da son on yılımıza da bakalım, çok eskilere gitmeden, salgın hastalıklar, deprem, sel, yangın gibi çokça insanımızın hayatını olumsuz etkileyen, negatif olaylar, hadiseler yaşadık. Sürüp giden hayatımız da günlük döngü içerisinde ki kavgalar, trafik kazaları, sürtüşmeler gibi meseleleri yazmıyorum. Tam da bu ahval ve şerait içerisinde, Türk milletini, hepimizi topyekûn ne sevindirir diye sorulsa, en güzel ve isabetli cevabı kadın voleybolcularımız verdi.
Sevindik, hepimiz birlikte ve her birimiz ayrı ayrı sevindi, mutlu oldu. Sevinmeyenler, mutlu olmayanlar var mıdır, vardır da, bütün içerisinde ki payları, oranları öylesi küçük ki, yok var sayılacak, dikkate alınmayacak önemsizlikteler.
Depremde öldük, aç kaldık, susuz kaldık, evimiz yıkıldı dışarıda kaldık, işyerimiz yıkıldı, malımızı, sermayemizi kaybettik işsiz kaldık. Düzenimiz altüst oldu, döngümüz bozuldu, adım adım ne yapabilirim, ne yapabiliriz diye düşünürken, kenarından köşesinden toparlanmalar başlamışken, kadın voleybol takımımızın Avrupa şampiyonu olması hepimize, her birimize ilaç gibi geldi, moral oldu, motivasyon oldu, daha da önemlisi umut oldu, umutlarımızı artırıp yaşam enerjimizi yükseltti. Konuşurken de yazarken de iddialı olmayı sevmem ama tıp bilimiyle uğraşan doktor yakınlarınız, arkadaşlarınız var ise sorun, danışın, bu morali hangi vitamin, hangi enerji ilacı karşılayabilir diye. Bu başarının, bu şampiyonluğun kişilere, bireylere indirgenmiş halini, yansımasını da düşünün. Şu motorun tamiri beni çok uğraştırmıştı, vazgeçmiştim diyen usta şimdi bir kez daha uğraşacak, enerjiyi aldı. Gelmişim bilmem kaç yaşa, ben iki kat yaptım, böyle kalsın diyen Hasan emmi de yarın iki kat daha yapmak için inşaat faaliyetlerine girişecek. Uzun uzun yazmaya gerek yok, sizler kafanızda binlerce farklı örnekler düşünmeye başladınız bile, moral enerjidir, enerjimiz eksik olmasın yeter. Bu enerjiyi her birimize hatta ülkem dışında yaşayan kendisini Türk olarak tanımlayan insanımıza enerji verdiler ki, kendi adıma da sizler adına da oyuncusundan yöneticisine, muhasebecisinden şoförüne minnettarız. 
Mir Murat Demir

 

Yazarın Diğer Yazıları