Mehmet Ali Lüle

Tribünden Sahaya Arguvan Belediyespor

Mehmet Ali Lüle

Duygu yükü anlamında yürekleri bir araya gelmiş büyük insanların başarılı ve ilginç öyküsü...

Birazdan okuyacağınız bu yazıda sadece Arguvan ve Malatya futbolu için değil Türk futbol tarihinde de bir ilk yaşanmıştır.

Bu yıl bölgesel amatör liginden 3.lige çıkma başarısı gösteren Malatya’nın ilçe takımlarından Arguvan Belediyespor kendi grubunu lider tamamlayıp playoff mücadelesi için Mersin’de, Gaziantep temsilcisi Ankasspor ve Kayseri temsilcisi Talasgücü ile 3.lige çıkma maçları oynadı.

Sevinçler, üzüntüler, inanmışlıklar ve üstüne birçok ilginçliklerin yaşandığı grupta nüfusu 7000 olan Arguvan gibi küçük ve mütevazi bir ilçenin 150-200 bin nüfuslu Kayseri Talasgücü ve Gaziantep Ankasspor mücadeleleri inanılmazdı. Üstelik kadro değeri ve bütçesiyle rakipleri 2-3 kat daha güçlüyken gelen bu başarı öyküsünde neler yaşandı neler...

İLGİNÇ ÖYKÜ ŞİMDİ BAŞLIYOR

Türkiye Futbol Federasyonunun Bölgesel Amatör Liglerde uyguladığı statü herkesi şaşırttı. Gruplarda puan eşitliğinde ekstra bir maç oynanmadan direkt penaltılara gidileceği açıklandı.(Bu yıldan sonra statünün değişeceğini düşünüyorum.)

Nitekim Türk futbol tarihine geçecek olay gerçekleşti. İlk maçında Ankasspor ile 0 – 0 berabere kalan Arguvan Belediyespor, ikinci maçında Talasgücü’nü 2-1 mağlup ederek 4 puan topladı ve diğer müsabakadan çıkacak sonucu tribünden takip etti. Çünkü Ankasspor maçı kazanırsa Arguvan Belediyespor gibi 4 puana ulaşacaktı. Bu durumda tribünde bekleyip rakiplerinin maçını izleyen Arguvan Belediyespor, sahaya inecek ve Ankasspor ile penaltı atacaktı. Nitekim de öyle oldu. Rakiplerinin maçından sonra TRİBÜNDEN sahaya inen ekibimiz 30-35 dakikalık bir ısınmadan sonra Türk futbol tarihe geçecek o anlar için geri sayıma başladı. Arguvansporlu taraftarların aklında 2 yıl önce penaltılarla kaybedilmiş şampiyonluk; Arguvanspor 3.lige çıkarsa BAL hesapları yapan Arapgirspor ve Malatyalı futbol severlerin aklında ise profesyonel ligde Malatyayı temsil eden bir takım daha olma düşüncesi vardı.

Penaltı atışlarına geçildi ve Ankasspor’un 2. Penaltısını Arguvanspor kalecisi ALPTEKİN TEYTEY kurtararak takımına büyük avantaj sağladı. Seri penaltılarda son penaltıya gelindiğinde ise Arguvan Belediyespor tarihini değiştirecek olan isim yine bir Arguvanlı MERT ALİ TURGUT’a düşmüştü. Attığı son penaltı golüyle tüm takım ve seyirciler sevgi yumağına büründü. Şampiyonluk kupası artık avuçlarımızdaydı.
 

Bu kadar imkan, mütevazılık ve takımların arasındaki bütçe farkından sonra aklıma Johan Cruyff’un şu sözü geldi:

“NEDEN ZENGİN BİR KULÜBÜ YENEMEYESİNİZ Kİ? BEN PARA DOLU BİR ÇANTANIN GOL ATTIĞINI HİÇ GÖRMEDİM .”

Malatyamıza profesyonel bir takım daha kazandırılmasında emeği olan başta Arguvan Belediye Başkanımız MEHMET KIZILDAŞ’a, Kulüp başkanımız CEMAL ALTUN’a, 2.Başkanımız ALİ HAYDAR ASLANTÜRK’e As başkanımız ATA AKBAL’a teknik direktör SONER BAYRAM ve ekibine, takımını destekleyen vefalı taraftarlara ve tabi ki asıl yükü çeken, pes etmeyen futbolcu arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Tebrikler Arguvan Belediyespor her şey şimdi başlıyor. Nice başarılı sezonlara...

Antrenör

Mehmet Ali Lüle
 

Yorumlar 1
Vahap Güler 28 Nisan 2022 16:56

Futbol 11 kişiyle oynanır. Her zaman inananlar kazanır. Sahada herkes futbolcu. Kimsenin üstünlüğünü kabul etmemek gerekir. Maç 90 dakika bir fazla atan kazanıyor. Öyleyse o neden biz olmayalım İşte bu düşünce 7000 nüfuslu Arguvan spora ŞAMPİYONLUK getirmiştir. Alkışlıyorum. Gönülden kutluyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu takımların çoğalması Malaty gençlerine fırsat verecektir. ????????????????????????????????

Yazarın Diğer Yazıları