Mehmet Ali Lüle

Amatörün Derdiyle Dertlenmek Gerek!!!

Mehmet Ali Lüle

Üzülerek sadece ve sadece futbolla ilgilendiğim için şu an futboldan ve kötü gidişatından bahsetmek istiyorum. Çünkü içindeyiz, içinde olmaya çalışıyoruz ve o yüzden ancak futbol konuşabiliyoruz. Türkiye’de amatör futbolun son durumu nedir?
Bir aşama kaydetmiş midir?
Türk futboluna katkıları ne olmuştur?

Tabii diğer spor branşlarımızın Türkiye genelinde sorunları yok mu, kesinlikle var ama kimler bu eksiklerimizi gündeme getiriyor? 

Kesinlikle eksiklerimiz her branşta var ve en çok gördüklerimi ilgisizliği söylüyorum. Amatör kulüplerimizi idare etmek çok zor zanaat çünkü eskiden özverili ve yokluk içinde büyüyen ve aynı zamanda yüreklerini ortaya koyarak oynayan gençlik yok. Neden mi derseniz hayat acımasız ve yeni nesil artık mecburiyetten okuma yarışına girdiler. Girdiler girmesine fakat Üniversiteyi bitirip bir iş sahibi olamayan çocuklarımız var hala.

Zaman ve şartlar acımasız olunca çocuklarımızda şaşırmış vaziyette. Ne yapabilirler? Onlarda bizlerde kilitlenmiş kalıyoruz konuya. Burada asıl iş amatör futbol federasyonuna düşüyor.

Biraz amatörlerle ilgilenen başkanlarımız olsun, yönetimlerimiz olsun hatta ve hatta yıllarını spora vermiş ve spor için belki hayatlarının en güzel ve özel günlerini sırf Türk futboluna karakterli sporcular yetiştirme adına nelerini feda etmiş sporsever dostlarımız bile amatör futbola küstü.

Sevgili meslektaşlarım kim soruyor, kim toparlayıcı rol oynuyor? - Hiç-

sadece ve sadece gördüklerim duyduklarım var ve inanmak istemiyorum aslında. Şimdi camiada şu şekilde konuşuluyor, amatör sporlarda söz sahibi olan insanlar hemen hepsi rantın peşinde!!!
Kimileri milletvekili çıkmak için, kimileri bir siyasi partiden bir yerlere gelebilmek için ve en talihsizi de cebini doldurmak için bu işlemlerin içinde.
Kulüplerimize sıfır katkı bir verip bin almaya çalışıyorlar. Böyle olunca Türk futbolu dışarıya yönelmek zorunda kalıyor. Amatörlerde dahi yabancı sporcular getiriliyor. yanlış çok büyük yanlışlar var sportif hayatımızda.Bizim çocuklarımız nasıl yetişecek ve Türk futbolu kazanacak? Çok zor hep laklakla geçiyor günlerimiz ve boşa avutuluyoruz.

Amatörlere biraz daha önem verin ve biraz talepleri değerlendirin..Çocuklarımız okula gidiyor, işe gidenler de oluyor biz bunları bu şartlarda sporun içinde tutmaya çalışıyoruz ve kötü bireyler olmasınlar diye emek veriyoruz.

Maalesef kulüplerimizde de sorun var, ilgisizlik var. Bir kulüp düşünün ki yönetimi olsun, başkanlarımız olsun hem ceplerinden maddiyatları gidiyor hem de maneviyatları. Tabii bu teknik ekipler içinde öyle oluyor federasyon ne yapıyor, kafasına göre hareket kusura bakmayın sayın yetkili bu işler böyle gitmez.

Zaten amatörlere bir katkınız yok lisans paraları almış başını gidiyor. 1.Amatörde ligde sonuncu sıradaki bir takımın sadece lisanslara ödediği ücretin 30.000 TL olduğunu öğrendim.
Yazık değil mi şu paralara şu emeğe federasyon bu lisans paralarıyla mı ayakta kalıyor? amatör spor kulupleri federasyonunun atacağı olumlu adımları her anlamda  bekliyoruz.


ANTRENÖR 
MEHMET ALİ LÜLE
 

Yorumlar 1
Murat güzel 29 Mart 2022 23:31

Yine cok güzel bir yazı olmuş.

Yazarın Diğer Yazıları