Eda Gözükara

Halıyı Neden Döver İnsanlar Bilir misiniz?

Eda Gözükara

Merhaba sevgili okurum, bu yazıyı senin için yazıyorum çünkü sen çok kıymetli bir bireysin ve bu yazınında duygusal olarak kendini kötü hissettiğin anlarda sana çok iyi geleceğini düşünüyorum.
-Psikolog Eda Gözükara dedi ki: ‘Halıyı Neden Döver İnsanlar Bilir Misiniz?’ daha sonra basit cevapla güzel bir yere bağladı. ‘Temizlemek için döverler, maksat halıyı yıpratmak değil temizlemektir.’
Bazen çok derdimiz oluyor ve her şey üst üste geliyor belki de sende şu an o sıkıntılı durumların içerisindesin ve her şey üst üste geldi. Öncelikle şimdi ve buradaya odaklan, kendini o halının yerine koy ve şunu söyle; şuan bir derdim var dövülüyorum hatta canımda çok acıyor ama bu eminim ki tıpkı halı gibi bir şeylerden temizlenmek ve daha iyi şeyler olması için başıma geldi diye düşün. Yaşadığım bu stresli durumlarda yeni bir şey kazanmak için yeni fırsatlar var ve ben bu fırsatları yakalamalıyım diyerek durumun farkına varmaya çalış. Seni üzen o olaydaki kaygını, stresini ve buna benzer duygularını abartmadan yaşa, tıpkı halı gibi dövül ama önüne bir fırsat çıktı bunu neresinden tutup değerlendirebilirim diye bak.  Sonra o fırsatın ne olabileceğine odaklan ve arayışa geç. 
Unutma ki olumsuz durumların içerisindeki fırsatları yakalamak ve olumluya çevirmek senin elinde. Olumsuz düşünürsen her şeyin daha da olumsuzluk getireceğini bilmelisin.

Psk. Eda Gözükara
Mail: [email protected]
İnstagam: psikolog.edagozukara
 

Yazarın Diğer Yazıları