TÖTM Depremin Yaralarını Sarmaya Devam Ediyor

Depremlerde hasar almayan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM), hizmet vermeye devam ediyor.

Depremlerde hasar almayan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM), hizmet vermeye devam ediyor.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler birçok ilde olduğu gibi Malatya’da da etkili oldu. Depremler sebebiyle TÖTM sağlık çalışanları kendileri de depremzede olmalarına rağmen bu süreçte sağlık hizmetlerini yerine getirmekten geri durmadı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TÖTM Başhekimi Doç. Dr. Adil Başkıran, depremin ilk anından itibaren TÖTM sağlık çalışanlarının depremden sonra gelen hastalara en iyi şekilde müdahalede bulunduğunu söyledi.  

Başhekim Doç. Dr. Adil Başkıran, deprem sürecinde sağlık çalışanlarının fedakârca görevlerini yerine getirdiğini belirterek şunları aktardı:

“Allah sağlık çalışanlarımızdan razı olsun. Burada inanılmaz bir mücadele verdiler. İlk deprem, kontrolü çok rahatlıkla sağladığımız bir depremdi. Ameliyathanemiz çalışıyordu. Deprem sonrası teknik servise hastane personellerimiz müdahale etti. 100 kişilik ekiple hastanenin her tarafını gezmeye başladılar. Öncelikli olarak acile gelen hastalara hizmet ettik.  Acil kliniğinde ortopedi, genel cerrahi, beyin cerrahisi, kalp ve damar cerrahisi, göğüs cerrahisi gibi bilim dallarının hepsinin hocaları ve asistanları birlikte mücadele verdi. Gelen bütün hastalara müdahale edildi.”

“Ameliyatlar Devam Etti”

Deprem sürecinde bir ve beraber olmanın güzel sonuçlar getirdiğine vurgu yapan Doç. Dr. Adil Başkıran “Benim ulaşamadığım sorunları başhekim yardımcım gördü. Onun göremediğini sorunları hastane müdürümüz gördü ve bir an önce toparlamaya çalıştık. Özellikle cerrahi branşlarında ihtiyaç vardı.  Sağ olsun cerrahi branşlardaki bütün hocalarım acilden hiç ayrılmadı. İkinci deprem anında birçok kişi dışarı çıkarken acildeki hocaların çoğu hastalarının başındaydı. Ameliyatlar aksamadan devam etti. Hocalarım ameliyathanede hastaların başındaydı. Anestezi de aynı şekilde hastalarının başındaydı. Mutfak ekibi de aynı şekilde yemeklerinin başındaydı.” dedi.

Gelen bütün hastalara aynı zamanda depremzede olan ekibiyle müdahalede bulunduklarını söyleyen Adil Başkıran, önceliklerinin de her zaman hastalar olduğunu ifade ederek duyarlılıklarından dolayı sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a da teşekkürlerini sunan Başkıran, Rektör Kızılay’ın kendilerini deprem sürecinde hiçbir zaman yalnız bırakmadığını ve bütün birimleri tek tek gezerek herkese destek olduğunu ifade etti.

Gideceği yerleri olmayan hasta yakınlarına hastaneyi ev olarak açtıklarını  anlatan Başhekim Doç. Dr. Adil Başkıran, sağlık çalışanlarının aileleri dahil yaklaşık 1500 kişinin hastanede kaldığını söyleyerek sözlerini sonlandırdı.

Bakmadan Geçme