İnönü Üniversitesinde Depremzedeler İçin Günlük 90 Bin ile 110 Bin Arası Yemek Çıkıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da İnönü Üniversitesi kendi mutfağında Türk Kızılay işbirliğiyle depremzedelere günlük 90 bin ile 110 bin arasında sıcak yemek hizmeti sunuyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da İnönü Üniversitesi kendi mutfağında Türk Kızılay işbirliğiyle depremzedelere günlük 90 bin ile 110 bin arasında sıcak yemek hizmeti sunuyor.

Konuyla ilgi değerlendirmede bulunan İnönü Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Hakan Tunç, depremin ilk gününden itibaren depremzedelere yemek hizmetlerini aralıksız bir şekilde sunduklarını söyledi.

Beslenme hizmetleri hakkında bilgi veren Hakan Tunç, şunları aktardı:

“Depremin ilk günü sabah saatlerinden itibaren Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın talimatı ile Sosyal Hizmetler Şube Müdürü İrfan Akçer, Sosyal Tesisler Müdürü Ramazan Fırıncı ve az sayıda personelle üniversiteye intikal ederek üniversitemiz sosyal tesislerinde afetzedelere çorba ikram ettik. İkinci depreme mutfakta yemek üretimi sırasında yakalandık. Depremin ilk dört günü kendi personellerimizle birlikte merkez mutfağımızda 170.000 civarında yemek üreterek hem üniversitemize gelen afetzedelere hem personellerimiz ve öğrencilerimize hem de Malatya şehir merkezindeki afetzedelere yemek dağıtımı gerçekleştirdik. Türk Kızılay ile birlikte yemek üretimini günlük şu anda 110.000’e kadar çıkardık. Şu an Türk Kızılay Malatya Beslenme Sorumlusu Mehmet Baki Seyrek ile birlikte çalışmalara devam ediyoruz.”

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın bu süreçte kendilerini yalnız bırakmadığını belirten Hakan Tunç, Rektör Kızılay’a, üniversite üst yönetimine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürü İrfan Akçer de 30 günlük süreçte Türk Kızılay’ı ile birlikte merkez mutfakta yaklaşık olarak 2 milyon 500 bin kişilik yemek hazırladıklarını ve kampüs içerisinde dört farklı noktada sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yemekhanede çalışan Aşçıbaşı Mustafa Topçu ise ortaklaşa yapılan yemeklerin Türk Kızılay’ı tarafından 75 ayrı noktada depremzedelere ulaştırıldığını ifade etti.

Bakmadan Geçme