Sporun İyileştirme Gücü Faaliyeti'ne Katılım Sağladı.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Prof Dr. Tekin Çolakoğlu İlimizde Sporun İyileştirme Gücü Faaliyeti'ne Katılım Sağladı.

Türkiye Oryantiring  Federasyonu Başkanı Prof  Dr.  Tekin Çolakoğlu  İlimizde Sporun İyileştirme  Gücü  Faaliyeti'ne Katılım Sağladı.
06 Şubat 2023 Tarihi'nde 11 İlimizde meydana gelen depremden ötürü Gençlik ve Spor Bakanlığının  talimatıyla ve Oryantiring Federasyonunun Sporun İyileştirme Gücü  Projesi  ile  14 Nisan 2023 Tarihi'nde İlimizde iki bölgede etkinlik faaliyeti yapıldı.
Türkiye Oryantiring  Federasyonu Başkanı Prof Dr.  Tekin Çolakoğlu  açıklamasında:
" Bu zor  günlerde spor ve hareketli yaşam birçok önem arz etmektedir. Oryantiring Sporu gerek teknik çalışmayla bedeni çalıştırdığı kadar taktik çalışmalarla da zihni çalıştırmaktadır. Bu dönemde çocuklara sporsal aktiviteler önerilmeli ve gelişimleri  spor ile birlikte desteklenmelidir. Çocuklar ve gençler  Beden ve Zihin Mekanizmaları'nın birlikte çalıştırılabileceği egzersizlere yönlendirilmelidir. Bu egzersizlerden biride Oryantiring'dir.
Bizlerde Türkiye Oryantiring  Federasyonu olarak ''Sporun İyileştirme  Gücü''  Etkinliği adı altında  faaliyetimize deprem bölgesinde devam ediyoruz. Oryantiring Sporu  birçok Fizyolojik Yararı da beraberinde getirmektedir. Bunlar Temel Motorik Özellikler diye adlandırılır. Temel Motorik Özellikler; Kuvvet, sürat ve dayanıklılık parametreleridir.Kısa zamanda doğru kararlar verebilmeleridir.  Bu parametreler çocukluk döneminde geliştirilmeye başlanırsa, çocuk yaşıtlarına oranla, hem Fizyolojik hem de Psikolojik bir gelişmeyle fark yaratacaktır. 
Aynı zamanda sosyal ilişkileri gelişecek ve farklı bakış açılarıyla olayları değerlendirecek , problemler karşısında Pratik Düşünme Kabiliyeti  kazanacaktır. Bir hobi olarak başlanan Oryantiring  Sporu'yla belki de ileriki zamanların şampiyonları ve başarılı milli sporcuları yetişecektir." Dedi.
Türkiye Oryantiring  Federasyonu Başkanı Prof Dr.  Tekin Çolakoğlu," Bugün Malatya İlimizde T.C. Beydağ'ı Gençlik Merkezi Konteynır Kentte ve T.C.  Tarım ve Orman Bakanlığı Kayısı Araştırma  Enstitüsü Müdürlüğü Çadır Kentte  olmak üzere ''Sporun İyileştirme  Gücü'' Etkinliğimizi sizlerin desteği ile gerçekleştirme imkanı bulduk.   6 Şubat  2023 Tarihi'nde Ülkemizin  11 İli'nde meydana gelen deprem dolayısıyla,  ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Hepimize çok geçmiş olsun.  Güzel günlerde tekrardan bir arada görüşmek dileğiyle."ifadelerini kullandı.
Türkiye Oryantiring  Federasyonu Malatya İl Temsilcisi Muhammet Kemal Gülşen konuşmasında: ; "Federasyon başkanımızı daha güzel günlerde bekler iken yaşanan depremden ötürü bugün bir arada yoğun katılım ile İlimizde Oryantiring Etkinliği yaptık. Sayın Başkanımıza İlimize ziyaretlerinden ötürü ve bu zor günlerde bizim yanımızda bizler ile  beraber etkinliğimize icra ettiği için İlimiz adına katılımlarından ötürü Başkanımıza çok teşekkür ederiz.  Emeği Geçen Başta Oryantiring  Federasyonu Başkanımıza  Malatya Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne,Şube Müdürlerimize  ve tüm katılımcı hakem ve sporculara her şey için çok teşekkür ederim. Güzel günlerde tekrardan buluşmak dileğiyle " şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme