Milletin derdi ile dertlenmeyen bu yolda yürüyemez

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,

Büyük yatırım hamlelerinden Adana’nın da hak ettiği payı aldığına işaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, bugüne kadar Adana’nın ulaşım ve iletişim yatırımları için, 15 milyar 517 milyon lira harcama yapıldığının bildirdi. “Adana’daki bölünmüş yol uzunluğunu 431 kilometreye çıkardık” diyen Karaismailoğlu, yollardaki sürüş güvenliğinin de artırıldığını söyledi. AK Parti hükümetleri döneminde Adana’da; 238 kilometre tek yol yapım ve iyileştirmesinin gerçekleştirildiğini aktaran Karaismailoğlu, “Toplam uzunluğu 2 bin 482 metreyi bulan 37 adet köprüyü tamamlayarak hizmete açtık. Adana’daki karayolları için yapılan harcamayı 10 milyar 450 milyon lirayı buldu. Adana genelinde devam eden 12 ayrı karayolu projesinin maliyeti 5 milyar 334 milyon liraya ulaşmaktadır” dedi.
 
Projenin toplam uzunluğunun 213 kilometre olduğunu, bunun 86,5 kilometresinin Adana il sınırları içinde yer aldığını dile getiren Karaismailoğlu, “Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu Adana Baklalı Köprülü Kavşağı da 213 kilometrelik otoyol projesinin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Bugün açılışını yaptığımız kavşağımız, 2 adet 53 metre uzunluğundaki köprüler, 485 metre uzunluğunda dönel ada ve 2 bin 960 metre uzunluğunda iki şeritli kavşak kollarından oluşmaktadır” ifadelerini kullandı. 
 
ADANA’YI HIZLI TRENLE GAZİANTEP’E BAĞLAYACAĞIZ

Adana’nın hızlı tren ile Mersin, Osmaniye ve Gaziantep’e bağlanacağını belirten Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, mevcut hat mesafesi 361 kilometre olan demiryolunun, projenin tamamlanmasıyla 58 kilometre kısalacağını, hattın kısalmasıyla birlikte seyahat süresinin 2 saat 15 dakikaya ineceğini söyledi.  

ARAÇ TRAFİK YOĞUNLUĞU HAFİFLEYECEK

Baklalı Kavşağı’nın, bölgenin araç trafik yoğunluğunu önemli oranda hafifleteceğinin altını çizen Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Adana’mızın ticaret potansiyelinin büyük bir kısmını oluşturan Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, ağırlıklı olarak doğu yönünde gelişiyor. Misis OSB Kavşağı, artan yoğunluğu karşılayamaz hale geldi. Bu nedenle OSB’nin doğu kısmında projelendirdiğimiz Baklalı Kavşağı, Adana Hacı Sabancı OSB’nin gelişimini de hızlandıracak. Baklalı Kavşağı’nın hizmete girmesiyle, Baklalı Köyü ve diğer yerleşim yerlerine ulaşımı da kolaylaştıracak” şeklinde konuştu.
 
MİLLETİN DERDİ İLE DERTLENMEYEN BU YOLDA YÜRÜYEMEZ

“Adana’nın denizciliğini, tarımını, sanayisini geliştirecek yatırımların önünü açacak ulaşım ve iletişim projelerini hayata geçirdik, yenilerine de devam ediyoruz” diyen Karaismailoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu; 
“Biz hizmet için siyaset yapıyoruz ki, şehirlerimiz gelişsin, ülkemiz gelişsin, vatandaşlarımız ekonomik refaha ersin ve geleceğe güvenle bakabilsin. Ülkesine hizmet etme aşkıyla yanıp tutuşmayan, milletin derdi ile dertlenmeyen bu yolda yürüyemez. Yaptığımız her bir kilometre yol ile halkımızın gönlüne bir kez daha ulaşıyor; birliğimizi, beraberliğimizi güçlendiriyoruz. Biz sizleri, milletimizi, vatanımızı çok seviyoruz. Görevimize sıkı sıkı sarılıyor, çocuklarımız, gençlerimiz için güçlü ve büyük Türkiye’nin tesis edilmesi için canla başla çalışıyoruz. Çalışmaya var gücümüzle devam edeceğiz.”

Bakmadan Geçme