Yeşilyurt Belediyesi bir ilke daha imza attı

Yeşilyurt Belediyesi bir ilke daha imza atarak ' e-imar başvuru sistemi''ni vatandaşların hizmetine sundu.

Bölgemizin önde gelen İlçe Belediyelerinden biri olan Yeşilyurt Belediyesi ‘’Dijital Çağ’’ başlığında yaptığı  hizmetle adını çağın gerekliliklerine uydurarak tamamen dijitalleşme yolunda emin adımlarla ilerliyor.
    İletişim teknolojilerinin durmaksızın ilerlemesi ve kolaylıklar sağlaması kapsamında vatandaşa  daha fazla yararlı olabilmek adına Yeşilyurt Belediyesi de bu dijital platformda yerini alarak ,  Vatandaşın  İmara dair tüm başvurularını bir tıkla yapabilmelerine imkân sağlamış bulunmakta. E-imar başvuru sisteminin sağladığı yeniliklerle Vatandaş Belediyeye gitmeden İmar ve Ruhsat ile ilgili bütün işlemlerini tamamlayabilecek ve  Dijital dönüşümün sağladığı bu olanaklardan dolayı Vatandaşlar zamandan, dosya ve proje çıktılarından tasarruf ederek istedikleri evraklara elektronik ortamdan ulaşabilecekler.
    Bölgede yeniliklerin öncüsü olan Yeşilyurt Belediyesinin yapmış olduğu hizmet kapsamında Vatandaşlar ‘’eimar.yesilyurt.bel.tr’’ web sitesi üzerinden; İmar Durum, Tüm Projeler (Mimari, Statik, Mekanik, Elektrik, Zemin Etüdü), Asansör Tescil Belgesi, Yapı Ruhsatı, Eksper belgelerine kolaylıkla ulaşabilecek.
    Yapımına başlanacak olan yapının elektronik ortamda imar durum başvurusu yapılarak akabinde hazırlanmış projeleri e-imar sistemi üzerinden Belediyeye iletildikten sonra ilgili mimar ve mühendislerin incelemesi sonucunda projelerde yapılan eksiklikler ve düzeltmeler ilgili müellif ve başvuru sahibine e-posta ve Sms ile geri bildirilmekte ve Proje müellifleri gerekli düzeltmeleri, varsa eksiklikleri tamamlayarak sistem üzerinden dijital ortamda Belediyeye tekrar göndermektedir.
E-imar sistemi ayrıca Belediyenin fiziki arşiv kapasitesine yer anlamında ciddi avantajlar oluşturarak,  kırtasiye giderlerinden büyük oranda tasarruf edilecek  ve  dolayısıyla milli servete önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. 
HABER: Filiz YAVUZKURT
 

Bakmadan Geçme