MHP lideri Bahçeli'den parlamenter sistem eleştirisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hatay'da yapımı 60 günde tamamlanan Defne Devlet Hastanesi'ni ziyaretinde vatandaşlara hitap etti.

AA- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hatay'da yapımı 60 günde tamamlanan Defne Devlet Hastanesi’ni ziyaretinde vatandaşlara hitap etti.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Hatay'da açıklamalarda bulundu. Konuşmasında parlamenter sistem eleştirisinde bulunan Bahçeli, "Milletimiz parlamenter sistem çürümüş bir sistemdir devamı olmaz dedi. Milletimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gereklidir dedi" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle; "Aziz Hataylılar eğer ülke geçmişte olduğu gibi koalisyonlarla yönetilseydi, böyle büyük bir felaketin altından kalkmak mümkün değildi. Parlamenter sisteme tekrar dönüş felakete yol açar. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi başarılı olmuştur.

"MİLLETİMİZ 'CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ GEREKLİDİR' DEDİ"
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini devamlı kılmak gerekir. Geçmişteki çalışmaları yok farz edemeyiz. Yapılanlar başarıdır, başarıların da devamı gerekiyor. 14 Mayıs günü yapılmış olan seçimlerde milletimiz yalana dolana hayır dedi.


Milletimiz parlamenter sistem çürümüş bir sistemdir devamı olmaz dedi. Milletimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gereklidir dedi.

Yasamada sağlanmış olan denge ve gözetimi devam ettirmek için yürütmede de başarılı olmak gerekiyor. Onun için de Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı 13.Cumhurbaşkanı olarak seçmemiz gerekiyor."

DEFNE DEVLET HASTANESİ AÇILIŞ TÖRENİNDE AÇIKLAMALAR
Bahçeli, Defne Devlet Hastanesi'nin açılış töreninde yaptığı açıklamada da şunları kaydetti: "Şimdi 14 Mayıs'ta yapmış olduğunuz çalışmanın yarıda kalmaması gerekir. Yine sandığa gidiniz ve sandığa kimleri götüreceksiniz de beraber götürünüz. 28 Mayıs'ta Türkiye'yi başsız bırakmamak lazımdır. Türkiye'de hizmeti yarıda bırakmamak lazımdır. Bu millet, bu yönetim tarzına ihtiyaç vardır. Geçmişe dönülemez.

Parlamenter sistemde olmaz. Çok partili koalisyonlarda ülke hizmete giremez. Başarı sağlamış, 5 yıllık imtihandan geçmiş ve bu imtihanda da sonuç almış yönetimin devamında yarar vardır. Bu yönetimi yarıda bırakmak memleketi yarıda bırakmaktır. Deprem felaketinde sunulacak hizmetleri yarın belirsizliğe itmektir.

Bu eserlerin devamını arzuluyorsanız Recep Tayyip Erdoğan diyebilmelisiniz. Buna inanıyorum. Bu düşüncelerle hepinize sevgiler, saygılar sunuyorum. 28 Mayıs'a yüksek bir katılımla katılmanızı istiyorum. Cumhurbaşkanlığı tartışmasına son verip ikinci dönem Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi'nin hayata geçmesi üzerine liderlik yapacak olan Sayın Tayyip Erdoğan'a elinize aldığınız mühürle Recep, Recep, Recep deyiniz. Hepinize saygılar sunuyorum, Allah'a emanet olun."

Bakmadan Geçme