• Haberler
  • Yaşam
  • Meteoroloji Uyardı: Tunceli ve Bingöl'ün Bazı Kesimlerinde Sağanak Bekleniyor

Meteoroloji Uyardı: Tunceli ve Bingöl'ün Bazı Kesimlerinde Sağanak Bekleniyor

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde parçalı bulutlu havanın hakim olacağını, öğle saatlerinden itibaren Tunceli ve Bingöl'ün kuzey ve doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görüleceğini bildirdi. Hava sıcaklıklarının ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Adıyaman, Malatya, Tunceli ve Bingöl’ü kapsayan bölge için hava tahmin raporunu yayımladı.

Tahminlere göre bölge genelinde havanın parçalı bulutlu geçmesi bekleniyor. Öğle saatlerinden itibaren ise Tunceli ve Bingöl’ün kuzey ve doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının bölgede mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenirken, rüzgarın değişik yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Malatya’da sıcaklık 32 derece

Malatya kent merkezinde günün en yüksek sıcaklığının 32 derece olması bekleniyor. İlçelerde ise sıcaklıkların 30 ila 34 derece arasında değişmesi tahmin ediliyor.

Malatya’da en yüksek sıcaklığın 34 derece ile Doğanyol ve Yazıhan’da, 33 derece ile Battalgazi, Darende ve Yeşilyurt’ta, 32 derece ile Merkez, Akçadağ, Kale ve Pütürge’de ölçülmesi bekleniyor.

Arapgir ve Kuluncak’ta sıcaklığın 30, Arguvan, Doğanşehir ve Hekimhan’da 31 derece olması tahmin ediliyor.

Tunceli’de bazı ilçelere yağış uyarısı

Tunceli’de merkez ve birçok ilçede parçalı bulutlu hava beklenirken, Nazımiye, Ovacık ve Pülümür’de öğle saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış öngörülüyor.

Kentte en yüksek sıcaklığın 32 derece olması beklenirken, Pülümür’de sıcaklığın 24 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

Bingöl’ün bazı ilçelerinde sağanak

Bingöl’de de parçalı bulutlu havanın hakim olması bekleniyor. Adaklı, Karlıova, Kiğı, Solhan, Yayladere ve Yedisu ilçelerinde öğle saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Bingöl’de en yüksek sıcaklığın 32 derece ile merkez ve Genç ilçelerinde, en düşük sıcaklığın ise 26 derece ile Yayladere’de görülmesi tahmin ediliyor.

Adıyaman’da ise sıcaklıkların daha yüksek seyretmesi bekleniyor. Kent merkezinde sıcaklığın 35 derece, Kahta’da ise 36 derece olması tahmin ediliyor.

Bülten

Bakmadan Geçme