Malatyalılar Ege'de Kültürel Birlikteliği Güçlendiriyor
Didim Malatyalılar Derneği Başkanı Murat Kılıç ve yönetimi, Aydın Malatyalılar Derneği'ni ziyaret etti. Buluşmada, Ege'de yaşayan Malatyalılar arasındaki dayanışmanın güçlendirilmesi ve Malatya kültürünün yaşatılması için ortak projeler ele alındı.
Didim Malatyalılar Derneği Başkanı Murat Kılıç ve dernek yönetimi, Aydın Malatyalılar Derneği’ne anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. İki dernek yönetiminin ve üyelerinin bir araya geldiği buluşmada, Ege’de yaşayan Malatyalılar için kültürel ve sosyal dayanışmayı artıracak projeler masaya yatırıldı.
Didim’de yeni kurulan Malatyalılar Derneği’nin çalışmaları, hedefleri ve yönetim kadrosu hakkında ev sahibi dernek üyelerine bilgi veren Başkan Murat Kılıç, hemşeri hukukunun ve dayanışmanın önemine dikkat çekti. Dostane ve samimi bir atmosferde gerçekleşen görüşmede; Malatya kültürünün Ege’de yaşatılması, hemşeriler arası yardımlaşma ağlarının güçlendirilmesi ve ortaklaşa yürütülebilecek kültürel etkinlikler üzerine verimli istişarelerde bulunuldu.
Ziyaretin sonunda açıklamalarda bulunan Didim Malatyalılar Derneği Başkanı Murat Kılıç, ortak paydanın memleket sevgisi olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
"Aydın’da yaşayan tüm hemşerilerimizle gönül bağımızı güçlendirmek, kültürümüzü yarınlara taşımak ve birlik içinde hareket etmek en büyük gayemizdir. Yönetimimiz ve üyelerimizle birlikte çıktığımız bu yolda tek bir amacımız var; o da ortak Malatya sevdamızdır."
Birlik ve beraberlik mesajlarının öne çıktığı görüşme, iki dernek üyelerinin çektirdiği hatıra fotoğrafı ile sona erdi.