Listelerde yer alan adayların çoğu Aydınlı değil

Listelerde yer alan adayların çoğu Aydınlı değil

14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri için geri sayım devam ederken, siyasi partilerin Milletvekili Aday Listeleri Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edildi.

 

Aydınlı seçmenler de bu noktada “2023 Milletvekili adayları kimler?” sorusuna cevap aramaya başladı.

 

Aydın’da yaşayan vatandaşlardan birçoğu listede yer alan milletvekili adaylarını tanımazken, bazıları da adayların çoğunun Aydınlı olmadığını söyledi. Bir vatandaş ise, terörist ele başı Abdullah Öcalan’ın avukatının Aydın’dan birinci sıra aday gösterilmesine tepki gösterdi.

 

Vatandaşlardan Mustafa Gümüş, “AK Parti’nin listesini genel olarak beğendim. Aklımda başka bir isimde vardı ama genel merkez bu şekilde ayarladıysa doğru olmuştur” dedi.

 

“PARTİ FARK ETMEZ HİZMET ŞART”

 

Gümüş, parti ayrımı olmadan Aydın’a hizmet beklediklerini söyleyerek, “Partisi fark etmez eğer burada yaşıyorsa, buranın ekmeğini yiyorsa Aydın’a hizmet etmesi lazım. Partizanlık yapmadan halka eşit muamele edilmesi en doğrusu” dedi.

 

Vatandaşlardan Mehmet Çetinel de listelerdeki isimler konusunda kararsız kaldığını söyleyerek, Aydın’da iş sahalarının büyümesi gerektiğini ifade etti.

 

“AYDIN MAALESEF ÇOK GERİ KALDI”

 

Çetinel, “Öncelikle, iş sahalarının açılması gerekiyor. Aydın’da bir fabrika bile yok. Gençler ortalarda geziyor. Mesela Denizli, İzmir, Bursa bu iller iş konusunda çok rahatladı. Ama Aydın maalesef çok geri kaldı” dedi.

 

“BİR ÇOĞU AYDINLI DEĞİL”

 

Listede yer alan Milletvekili adaylarının çoğunun Aydınlı olmadığını söyleyen Ömer Altuntaş, “Bütün partiler adaylarını çıkardı. Her parti kendince sağlıklı bir değerlendirme yaptığını düşünüyor. Aydın’a hayırlı olsun fakat, seçilecek adayların kaçının Aydınlı olduğunu kimse bilmiyor. Benim tespitlerime göre listedeki isimlerin çoğu Aydınlı değil” ifadelerini kullandı.

 

“TBMM VE MİLLETVEKİLLERİNİN BİR ÖNEMİ YOK”

 

"Milletvekillerinin kim olduğunu bir önemi yok" diyen Ahmet Bozkurt da, “Her siyasi partinin kendine göre farklı bir yapısı var. Birçok partide eski vekillerle ya da yeni adaylar yer aldı. Önemli olan hizmetin esas alınması. Mevcut sistemde zaten Milletvekilleri ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin çok bir anlamı yok. Dolayısıyla her şey Cumhurbaşkanlığında bitiyor. Bütün kararlar orada alınıyor. Kanunlardan ziyade kararnamelerle ülke yönetiliyor. Bu yüzden milletvekillerinin kim olduğu bu sistemde çok önemli değil” dedi.

 

“YA AYDINLI DEĞİLLER YA DA AYDIN’A HİÇ GELMEDİLER”

 

Seçilen adayların sekizinden sadece birisinin Aydınlı olduğunu söyleyen Serkan Aydın, “Teslim edilen listelerde sonuçlara baktığımız zaman çıkabileceğini düşündüğümüz muhtemel kişilerde listenin şehrimizde 3-2-1-1 veya 3-3 –1- 1 şeklinde çıkacağını düşündüğümüzde sekiz arkadaşın sadece bir tanesinin Aydınlı olduğunu düşünüyorum. Geri kalanlarının hiç Aydınlı olmadığı halde Aydın’a hiç uğramayanlar var. Bu arkadaşlara şehrimizde vekillik verilecek. Kararların doğru olmadığını düşünüyorum” diye konuştu.

 

Her geçen gün büyüyen şehir olan Aydın’da Milletvekillerine büyük görevler düştüğünü söyleyen Aydın,” Şehrimiz gittikçe ilerleyen büyüyen bir şehir. Tarımıyla, eğitimiyle, ticaretiyle her şekilde büyüyen bir şehir. Aydın’da vekillere çok görev düşüyor. Fakat maalesef seçilecek olup Aydın’dan gidecek olan sekiz vekilin yaklaşık altı tanesinin bu görevi yüklenebileceğine inanmıyorum” dedi.

 

“ÖCALAN’IN AVUKATININ VEKİL ADAYI OLMASI DOĞRU DEĞİL”

 

Ümit Karademir de, Abdullah Öcalan'ın avukatının Aydın’dan vekil adayı olmasını doğru bulmadığını söyledi.

 

Karademir, “Açıklanan listelerde genel olarak önceki vekillerin birçoğunun olmadığını görüyoruz. Yeni vekillerle Aydın'ımızın daha da ileriye gideceğini düşünüyorum. Ancak Abdullah Öcalan’ın avukatının Aydın’dan vekil adayı olmasını uygun bulmuyorum” dedi.

 

Karademir, Milletvekili adaylarından Aydın’a tarım ve hayvancılık konusunda destek beklediklerini sözlerine ekledi. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

Bakmadan Geçme