Malatya Gelecek Partisi İlçe Başkanları ve yönetimi MHP'ye katıldı

Malatya Gelecek Partisi İlçe Başkanları ve yönetimi MHP'ye katıldı

2023 Türkiye genel seçimleri, 14 Mayıs 2023 tarihinde düzenlenecek olan ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin 28. döneminin 600 yeni üyesinin belirleneceği seçimler ve 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu ile aynı gün yapılacak seçim öncesi Malatya Gelecek Partisinde istifa depremi yaşanıyor.

1,5 yıldır Gelecek Partisi Malatya İl Başkanlığını yürüten A.Ercan Uçkan, dün itibari ile açıklanan liste tepkisi ile bir bildiri yayınlayarak Gelecek Partisi İl Başkanlığı, yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti. Zehir zemberek açıklama gerçekleştiren Uçkan, "Adalet ve liyakat özlemiyle çıktığımız bu yolun sonu maalesef bizler için büyük bir hüsran olmuştur." dedi.

Bugünde Gelecek Partisi Malatya İlçe Başkanları yönetim kurulu ve üyeleri toplu halde istifa ederek, MHP Malatya saflarına katıldılar. 

MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, MHP Malatya Milletvekili Ömer Ekici, MHP Malatya Milletvekili adayı Mesut Samanlı Gelecek Partisinden istifa ederek MHP'ye katılan üyelere rozet merasimi düzenlendi. MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök, "Cumhur İttifakı ve MHP gün geçtikçe daha çok büyüyor.  Öyle bir kuvvet kazanıyor ki 14 Mayıs'ta sandıklar açıldığı vakit herkes bunu görecek. Bugün MHP Malatya İl Başkalığımızın düzenlemiş olduğu partimize katılım töreni münasebetiyle Gelecek Partisinden gelen insanlarımıza kucak açtık. Saflarına katılmalarını gururla kabullendik. Artık bize katılan vatandaşlarımızla aynı hedefler doğrultusunda yürüyoruz.." ifaelerine yer verdi.

MHP Malatya Milletvekili Adayı Mesut Samanlı ise, "Bize katılan kardeşlerimiz bize güç verdiler, onur verdiler. MHP'den istifa falan yok o kadar güçlü bir irade var ki Allah'a şükür her gün ama her gün bileniyor. Bunu görmüyor, duymuyor v söylemiyorlar. Bunların kalbi mühürlü. MHP'yi düşüremeyecekler, sekteye uğratamayacaklar. Cumhur İttifakı ve MHP'nin önünü kesemeyecekler. Cumhur İttifakı ve MHP Türkiye demektir. Türk-İslam alemi demek, mazlumların umudu demek. Biz mazlumların umudu olmaktan vazgeçmeyiz. Biz Türklüğün bayraktarı olmaktan vazgeçer miyiz?." şeklinde konuştu.

Rozet takma merasimi  ve üyelikleri ile proğram sona erdi.

Bakmadan Geçme