Kiraz, Kadiruşağı Mahalle Sakinlerini Ziyaret etti

Depremzede vatandaşları ziyaret etmeye devam eden Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Adayı Enver Kiraz,

Depremzede vatandaşları ziyaret etmeye devam eden Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Adayı Enver Kiraz, Yeşilyurt Kadiruşağı mahallesinde vatandaşlar ile bir araya gelip hem dertlerini dinledi.

6 Şubat depremlerinden etkilenen Yeşilyurt Kadiruşağı köyünde, yüzde yüz yıkım yaşandı. Köyde 80 evin 80’i de yerle bir oldu. Deprem bölgesindeki vatandaşlar ile bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Adayı Enver Kiraz, şu açıklamalarda bulundu. “Öncelikle hepinize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum, Kadiruşağı mahallesi benim komşu mahallem. Depremin ilk günlerinde de gelip gördük. Üzülerek söylüyorum ki yüzde yüzü yok olmuş bu mahallenin, Kadiruşağı mahallesi diye bir köy kalmamış, maalesef deprem ile birlikte tamamı yıkılmış, bu mahallesi yeniden inşa etmemiz gerekiyor. Bunun için de elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Buradan yetkililere sesleniyoruz, tabi ki ellerinden geleni yapıyorlar, çalışmalarını sürdürüyorlar ama bir an önce bu köyün ayağa kalkması için daha fazla gayret göstermesi lazım.”
Mahalleliler, Enver Kiraz’dan yerleşim alanlarının aynı yerde yapılması talebinde bulundu, Kiraz mahallelilere cevaben şu sözleri söyledi. “Sizlerin talepleri doğrultusunda yerleşim alanlarının aynı yerde yapılmasını istiyoruz ve devletin bütün kurumlarına çağrıda bulunuyoruz. Biz bu mahallenin bir an önce ayağa kalkması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu ülkede yıllardır deprem vergisi toplandı. Bu vergiler nerelere harcandı onu da bilmiyoruz. O yüzden biz diyoruz ki; evi yıkılmış her bir vatandaşımıza evini yapıp sonrasın da 20 yıl boyunca ücret almayacağız. Vatandaşımızın bu ücreti ödeyecek bir gücü olmadığını da biliyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bir sözü var, 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde bize yetki verilirse depremde evi yıkılan her vatandaşın evini yapıp hiçbir ücret almadan, ücretsiz teslim edeceğiz. Ayrıca yıkım yaşanmış her ilde, yerinde dönüşüm olması gerektiğini de savunuyoruz.”
Kiraz, daha önceki depremlerde vatandaşların yaşadıkları sorunlara da değindi. “Daha önceki depremlerde yaşadığımız önemli tecrübelerimiz var. Vatandaşlarımıza ev yaptılar ama maalesef vatandaşımız borcunu ödemekte zorlandı. Bu sebeple bir evin yapılıp ücretsiz teslim edilmesi lazım bu vatandaşlarımızın hakkı. Buradaki vatandaşlar ticaretle uğraşan, hayvancılık yapan insanlar, hepsi devlete vergi veriyor, devlete kazanç sağlıyor, yapılacak olan evlerin hepsi ananızın ak sütü gibi size helal olan bir şey sizlerin en doğal hakkı. Bu hakkı devletin tekrar vatandaşa teslim etmesi lazım. Bu memlekette yaşayan her vatandaşın hakkı bu, bizler bu hakkın teslim edilmesini istiyoruz. Onun için de 14 Mayıs’ta iktidara geldiğimizde bu hakkı vatandaşımıza teslim edeceğiz.” dedi. 
Kadiruşağı mahallesi halkı, Kiraz’a depremden dolayı yaşadıkları sorunları dinlediği ve bir an önce evlerinin yapılması noktasında desteklerinden dolayı, sonuna kadar güvendiklerini ve yanında olduklarını söyleyip teşekkür ettiler.

Bakmadan Geçme