Ayakta zor duran binalara önlem alınmalı..

Malatya Sıtmapınarı zapçıoğlu mahallesi

Malatya Sıtmapınarı zapçıoğlu mahallesinde bugün öğlen üzeri iki artçı deprem meydana geldi.

Deprem sonrası Sıtmapınarında hemen hemen tüm binaların ayakta zor durduğu ve ağır hasarlı olan 6 katlı bina dayanamayarak kendi kendine çöktüğü açıklandı. Öğleden sonra meydana gelen iki 3,5 deprem sonrası ağır hasarlı olan binalar çökmeye devam ediyor.

Sıtmapınarı Zapçıoğlu mahallesinde 6 katlı bir binanın bugün artçı deprem sonrası ve yoldan geçen bir kamyonun sesine dayanamayarak çöktüğü bildirilmekte. Ağır hasarlı binanın yanındaki apartmanda iki aile kurtarılırken, binalardan sesler gelmesi büyük bir facianın daha geleceği vatandaşlar tarafından açıklanmakta.

Sıtmapınarında yaşayan vatandaşlar korku içinde yaşadıklarını dile getirerek, " İllaki birilerinin ölmesimi gerekli, Sıtmapınarı boydan boya ağır hasarlı ve ayakta durmaya mecalleri olmayan apartmanlar ile dolu. Bu semte devletimiz acil ivedi bir şekilde girmeli ve binalar vatandaşların başlarına yıkılmadan önlem alınmalı " dediler.

Bugün yıkılan 6 katlı apartmanda Malatya İtfaiye Daire Başkanlığının personelleri canla başla çalışırken, bitişik apartmandaki vatandaşları kurtararak olası bir afetin önüne geçmiş oldular. İtfaiyenin bitişik apartmandaki vatandaşları kurtarmak adına apartmanın önünden ve arkasından müdahele etmeye çalışırken, yaşlı bir teyzenin itfaiyenin merdivenini reddederek kapıyı kapatması ikna çabalarını devam ettirerek yaşlı teyzeyi çıkartaması ise vatandaşlar tarafından takdir edildi.

 

Bakmadan Geçme