Kadem'den Abyb'ye Çalışan Gazeteciler Günü Ziyareti

KADEM Malatya Temsilcisi Mehtap Pekel , 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü vesilesiyle Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Malatya Şube Başkanlığını ziyaret etti.

KADEM Malatya Temsilcisi Mehtap Pekel , 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü vesilesiyle Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Malatya Şube Başkanlığını ziyaret etti.
Gerçekleşen ziyarette kamuoyunu bilgilendirmek adına gece gündüz demeden sahada çalışan gazetecilerin önemine değinildi. Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt ve Yönetim kurulu üyeleri  ile bir araya gelen Mehtap Pekel ve Kadem sekreteri Esma Dişkaya , KADEM projeleri hakkında bilgi verdi.
KADEM Malatya Temsilcisi Mehtap Pekel, ‘’8 Mart 2013 yılında kurulan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Kadınların hak ettiği sosyal statüye ulaşmaları için çalışan bir STK dır. Malatya KADEM Temsilciliği 2015 yılından itibaren faaliyet göstermektedir. KADEM’in 53 İlde Temsilciliği mevcuttur. ”Varoluşta Eşitlik , Sorumlulukta Adalet” ilkesi ile projeler yürütür. Akademik çalışmalar yapar. KADEM Malatya İl Temsilciliği olarak Dernek binamızda “Diksiyon,Mantar yetiştiriciliği kursu, El sanatları kursu, İlk yardım eğitimi, Proje döngüsü yönetimi eğitimi vb.sertifikalı kurslar düzenledik. KADEM olarak hak savunuculuğu yapıyoruz.Geçtiğimiz 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Gününde ısrarlı takip şiddettir “Yasaya Tutun diyerek”TCK nın 5237. sayılı maddesine göre ısrarlı takibin suç oldugunu ve 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağına vurgu yaparak Bilboardlar’da afişler yayınladık. Kadının ve ailenin güçlenmesi adına kadınlara ekonomik anlamda rehberlik etmek çalışmalarımızın temel parçasıdır. Bu sebeple devletimizin ihtiyac sahibi Kadın ve Ailelere verdiği sosyal yardımların anlatıldıgı KADEM kitapçığının sahada dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Ayrıca geçtiğimiz mart ayında “MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Müdürlüğü ile KADEM Vakfı arasında imzalanan protokolle ; sosyolog, psikolog, hukukçu ve ilahiyatçılar aracılığı ile öğretmenlerimize “Güven Toplumunun İnşaası-Şiddettin Anatomisi ve Çözüm Yolları, İki İnsan, Farklı Din ve Kültürlerde Kadın eğitimleri veriyoruz’’diye belirtti..
‘’İnönü üniversitesi ve Turgut Özal Üniversitesi  Genç KADEM topluluklarımız ile sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyoruz’’ifadelerinede yer veren Pekel,’’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Miad çocuk evlerinde  Genç KADEM ekibimiz ile akıl oyunları ve masal dinletisi etkinliği gerçekleştirdik. Babalar günü vesilesi ile Genç KADEM ekibimiz ile Aile soysal hizmetler il müdürlüğüne bağlı huzur evlerinde kalan büyüklerimiz ile Yeşilyurt lezzet caddesi ve müzeler gezisi düzenledik.11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Genç KADEM ekibimiz ile fidanları toprak ile buluşturduk’’dedi..
Yapılan çalışmalar hakkında gazetecilerle fikir alışverişinde bulunan KADEM Malatya Temsilcisi Mehtap Pekel, basın mensuplarına çalışmalarında başarılarının devamını diledi.
Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Malatya Şube Başkanı Filz Yavuzkurt ise, KADEM Malatya Temsilcisi Mehtap Pekel ve Kadem sekreteri Esma Dişkaya’ya ziyaretleri nedeniyle teşekkürlerini iletti. ‘’Dernekler ve vakıflarla uyumlu bir çalışma içerisindeyiz’’ifadelerine yer veren  Başkan Yavuzkurt,’’KADEM çalışmalarını takdirle yakından takip ediyoruz. Özellikle hayata geçirmiş olduğunuz  sosyal sorumluluk projeleri ,  Kadınların sosyal statüye ulaşmaları noktasında  büyük önem teşkil ediyor’’dedi.

Bakmadan Geçme