İş Bankası depremde hayatını kaybedenlerin borçlarını silecek

Türkiye İş Bankası grubu, depremde hayatını kaybeden kişilerin tüm bireysel kredi borçlarının silineceğini duyurdu.

Türkiye İş Bankası grubu, depremde hayatını kaybeden kişilerin tüm bireysel kredi borçlarının silineceğini duyurdu.

Depremde hayatını kaybeden kişilerin tüm kredi borçlarının silineceğini duyuran Türkiye İş Bankası Grubu, bölgede üretim ve istihdam seferberliğinin başlatılması için ilk etapta 10 Milyar TL’lik kaynak ayırdığını duyurdu. Ayrıca İş Bankası, gerçek kişiler ile KOBİ’lere verilen kredileri 6 ay faizsiz öteleme kararı aldı. İş Bankası, AFAD’a 1 Milyar TL bağış yaparken, inşa edilecek deprem konutları için ise 1 Milyar 750 Milyon TL destek sağlayacak.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Ülke olarak, büyük kayıp yaşadığımız deprem felaketleri nedeniyle yüreğimizi yakan, çok derin bir keder içerisindeyiz. Bölgedeki yaraların sarılmasının ne yazık ki uzun zaman alacağı anlaşılıyor. İlk günden bu yana milletçe ortaya koyduğumuz dayanışmayla, ayakta kalma mücadelesiyle eminim bu zor günleri de hep birlikte, el ele vererek atlatacağız. Biz de geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemiz için gövdemizi taşın altına koyarak gereğini yapmaya devam edeceğiz. Yitirdiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, sevenlerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyor; yaşadığımız bu karanlık günlerin en kısa sürede geride kalmasını umut ediyorum.

Aynı zamanda İş Bankası bölgedeki depremzedelere yönelik ihtiyaçların karşılanabilmesine katkı sağlamak, bölgeye kalıcı destek vermek için “Biz Beraberiz, Yalnız Değilsiniz” sloganıyla sunduğu geniş kapsamlı afet yardım paketini duyurdu. (Büşra İrem Çam - Birlik Haber Ajansı)

Bakmadan Geçme