İnönü Üniversitesinde Hemşirelik Haftası Kutlandı

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM ) Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü ev sahipliğinde 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM ) Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü ev sahipliğinde 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Programa Malatya Valisi Hulusi Şahin, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rukuye Aylaz, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaadin Polat, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cevdet Atalan, Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Başhekimi Doç. Dr. Adil Başkıran, Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, TÖTM Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Selver Ünsal, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Servet Boyraz, hemşireler, akademik ve idari personel katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını yapan TÖTM Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Selver Ünsal, hemşireliğin sevgiyi, hoşgörüyü, sabrı ve özveriyi merkeze alan kutsal bir meslek olduğunu belirterek hemşirelik mesleğinin öneminden bahsetti.

Daha sonra söz alan TÖTM Başhekimi Doç. Dr. Adil Başkıran Hemşirelik Haftası’nın tarihçesine değinerek gerek koruyucu sağlık hizmetlerinde gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde hemşirelerin önemli görevler üstelendiğini dile getirdi.

Uluslararası Hemşireler Birliği’nin her yıl farklı bir temayla hemşirelik mesleğine dikkat çektiğini aktaran Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rukuye Aylaz “Her yıl farklı bir temayla hemşirelik mesleğine dikkat çeken Uluslararası Hemşireler Birliği 2023 yılı teması  ‘Bizim Hemşiremiz, Bizim Geleceğimiz’ olarak belirlemiştir. Bu projeyle sağlığın korunması, sürdürülmesi ve geliştirilmesi ile ilgili hemşirenin payını toplumumuza sunmuştur. Bu tema ile hükümetlere insanların sağlığını korumak ve geliştirmek için hemşirelere değer verin, yatırım yapın çağrısında bulunarak hemşirelik mesleğinin önemine dikkat çekmektedir. Bugün ve yarının sağlık sistemlerinin birey ve toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde dönüştürmek için hemşireliğe yatırım yapalım. Yüksek nitelikli bir hemşirelik işgücü oluşturmak ve hemşire haklarının korunması son derece önemlidir. Hemşireliğe yapılan yatırım insanlığa yapılan yatırım olarak değerlendirilmelidir.” şeklinde konuştu.

Konuklara İnönü Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi hakkında da bilgi veren Dekan Prof. Dr. Aylaz, Covid-19 ve asrın felaketi olan deprem durumlarında bile donanımlı hemşireler yetiştirmeye çaba gösterdiklerini belirtti.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay da hemşirelik mesleğinin önemini vurgulayarak şunları söyledi:

“Hemşirelik çok zor ve kutsal bir meslektir. Çok kıymetli arkadaşlarım, sizler kendinizi sadece bir meslek, bir iş olarak değil tümüyle kendinizi adayarak bu mesleği yapıyorsunuz. Hemşirelik sağlıkta ana mesleklerden birisidir. Sadece ülkemizde değil, dünyada her yıl bir önceki yıldan daha çok ihtiyaç duyulan bir uzmanlık alanıdır. Doktorlar tedaviyi planlıyorlar ama bütün uygulama ve bakım hemşirelerimiz tarafından yürütülüyor. Dolayısıyla sağlıkta en önemli meslek ve görevlerden birisi hemşireliktir.”

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaadin Polat da hemşirelerin fedakârca çalışmalarına kendilerinin şahit olduklarını ifade ederek onlara teşekkür etti.

Hemşirelerin hemşirelik haftasını kutlayan Malatya Valisi Hulusi Şahin ise “Çok değerli bir mesleğiniz var. İnsan sağlığı kritik bir konudur. Bunun en ağır yükü de sizin omuzlarınızdadır. Yüzbinlerce hemşiremiz Türkiye’nin her noktasında birinci kademeden üçüncü kademeye kadar hizmet veriyor. Gün geçtikçe de akademik güçleri artıyor.” dedi.

Emekli hemşirelere plaket takdiminin de yapıldığı program, hediye çekilişi ile son buldu.

Bakmadan Geçme