İnönü Üniversitesi Toplulukları Üye Alımına Başladı

​İnönü Üniversitesi Mediko Meydanı'nda yeni üyelerin kayıtlarını alan İnönü Üniversitesi topluluklarının kuruluş amaçları hakkında topluluk başkanları

İnönü Üniversitesi Mediko Meydanı’nda yeni üyelerin kayıtlarını alan İnönü Üniversitesi topluluklarının kuruluş amaçları hakkında topluluk başkanları İNÜHABER’e açıklamada bulundu.

Topluluğun kurulma amacının öğrencileri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, doğal çevreyi göstermek olduğunu söyleyen Dağcılık ve Kış Sporları Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Doğukan Mengi “Topluluğumuza talep gayet iyi durumda. Üniversitemizde çok sayıda öğrenci kaydı alan topluluklardan biriyiz. İnsanlar dağcılığa gerçekten hevesliler.” dedi.

Elektrikli Araç Teknolojileri Topluluk Başkanı Ahmet Can Altun, tasarladıkları Voli Robotu’nun Samsun’da finale kaldığını belirterek hedeflerinin İnönü Üniversitesini uluslararası alanda temsil etmek olduğunu söyledi.

Topluluklarının temel amacının kampüste güvenli bir şekilde eğlenerek ve eğitim vererek insanları müziğe alıştırıp yaymak olduğunu söyleyen Müzik Topluluğu Başkanı Mert Sevgi “Derler ki; müzik ruhun gıdasıdır. Bizim yapmak istediğimiz de ruhları beslemek. Bunun içinde kampüsün içerisinde müziğe ilgili insanlar ile okul grupları kurarak bu gruplar ile okulumuzu daha prestijli bir hale getirmek istiyoruz.” dedi.

Engelsiz İnönü Topluluğu Başkanı Mustafa Bal, üniversite de bulunan 113 tane engelli öğrencinin üniversitede yapılan etkinliklere katılım sağlayamamasına dikkat çekerek, topluluğun amaçlarından birinin de engelli öğrencileri üniversiteye kaynaştırmak olduğunu söyledi.

Topluluk olarak amaçlarının kültürel değerlere sahip çıkmak olduğunu söyleyen Yeni Fikirler Topluluğu Başkanı Abdulsamet Aktan ise “Topluluk olarak üniversitemiz de belli başlı programların başında bulunmaktayız. Aynı zamanda toplumsal duyarlılık alanında da öğrencilerimizi yöneten bir topluluğuz.” dedi.

İzcilik Topluluğu Başkanı Zehra Deveci, üniversiteli gençlerin doğada vakit geçirebilmesini ve yapılan etkinliklerde kişilerin bedensel, ruhsal ve sosyal açıdan kendilerini geliştirmelerini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Üniversitedeki öğrencilere değişim programları hakkında bilgi vermek için topluluğu kurduklarını söyleyen Değişim Programları Topluluk Başkanı Hüseyin Furkan Koca “Amacımız, Worken, Travel, Erasmus Mevlana ve Farabi gibi değişim programları hakkında üniversite öğrencilerimizi bilgilendirmektir. Bu programlar hakkında bilgi sahibi olan öğrencilerimizle beraber çalışarak programlara katılmak isteyen öğrencilerimize bir nevi üniversite öğrencisi ve üniversite topluluğu olarak danışmanlık hizmeti sağlamaktır.” dedi.

Son olarak, topluluğa kaydolan üyelerinin daha iyi bir diksiyona sahip olması, ellerini kullanabilmeleri, ağız yetilerini geliştirmeleri, diksiyonlarını geliştirmeleri ve temel oyunculuk eğitimi alıp bir üyenin en kötü ihtimalle temel eğitim oyunculuk bilgisine sahip olmasını sağlamaya çalıştığını söyleyen Tiyatro Topluluğu Başkanı Durdu Kaan Gürbüz bu doğrultuda çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Bakmadan Geçme