İnönü Üniversitesi Kampüs Ligleri Başlıyor

İnönü Üniversitesi Kampüs Ligleri Başlıyor

İnönü Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKSDB) Spor Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen Kampüs Ligleri başlıyor. 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı için düzenlenecek olan 5’inci Kampüs ligleri ile ilgili bilgilendirme yapan Kampüs Ligleri Koordinatörü Taha Yasin Ilkım ligler ve müsabakalar hakkında İNÜHABER’e açıklamada bulundu.

İnönü Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen 5’inci Kampüs Ligleri önümüzdeki hafta oynanacak karşılaşmalarla başlayacak. Her yıl heyecanla takip edilen Kampüs Ligleri, bu yıl Bireysel Sporlar, Basketbol, Futbol, Erkekler Voleybol ve Kadınlar Voleybol branşlarında yapılacak müsabakalarla gerçekleştirilecek.

İnönü Üniversitesi Kampüs Ligleri Koordinatörü Taha Yasin Ilkım, sporun, insanların hatta devletlerin birbirlerini tanımaları için önemli bir yol olduğunu söyleyerek öncelikli hedeflerinin öğrencileri spora yönlendirmek olduğunu belirtti.

Ilkım, Bireysel Sporlarda Masa Tenisi ve Kort Tenisinin takım Sporlarında ise Basketbol,  Futbol ve Masa Tenisinin birinci ayağının başlayacağını, bahar döneminde ise Basketbol ve Kort Tenisi müsabakalarının düzenleneceğini ifade etti. Futbol ve Voleybol kura çekimlerinin 23 Kasım tarihinde yapıldığını ve ilk hafta fikstürünün belirlendiğini söyledi.

5’inci Kampüs Ligleri müsabakalarının önümüzdeki hafta başlayacağı bilgisini aktaran Ilkım, Futbol müsabakalarının 5 Aralık tarihinde; Kadınlar Voleybol müsabakalarının 6 Aralık tarihinde; Erkekler Voleybol müsabakalarının ise 8 Aralık tarihinde oynanacağını söyledi.

Branşlar ve Yarışma Kuralları

Kampüs Ligleri branşları ve yarışma kurallarıyla ilgili ayrıntılar belli oldu. Branşlara göre yarışma kuralları şu şekilde:

Futbol

Futbol müsabakalarında eşleşmeler gruplarda tek devreli lig usulüne göre; daha sonra çapraz elemeli sisteme göre yapılacak. Gruplardan ilk 2 takım çapraz eleme oynama hakkına sahip olacak. Tek devreli lig sisteminde galibiyet 3; beraberlik 1; mağlubiyet 0 puan üzerinden hesaplanacak. Takımlar onaylı kafile isim listelerine en fazla 20 kişi yazılabilir. Maç kadrosu en fazla 12 kişi alınabilir. Müsabakalar 25’er dakikalık 2 devre halinde 7’şer kişi olarak oynanacak.

Masa Tenisi

Masa Tenisi müsabakaları ise Organizasyon Kurulu herhangi bir karar almadığı sürece İnönü Üniversitesi SKSDB Spor Şube Müdürlüğü Spor Salonu’nda oynanacak. Kayıtlar, müsabakaların başlayacağı gün İnönü üniversitesi SKSDB Spor Şube Müdürlüğü Kampüs Spor Salonu’nda müsabakalardan 1 saat önce alınacak.

Basketbol

Her müsabaka için müsabaka isim listesi en fazla 12 kişiden oluşabilir. Müsabakalar 4 periyot 10 dakika (4x10) üzerinden oynanacak. Müsabakalar iki grup ve tek devre lig usulü oynanacak olup gruplarda ilk iki sırayı alan takımlar play-off müsabakaları yaparak derece belirlenir. 8 takımdan az katılım olması durumunda tek devreli lig usulü oynatılır ve ilk 4 takım play - off maçları oynar. Sıralama böylece belirlenmiş olur.

Voleybol

Müsabakalar katılım sayısına göre tek veya daha fazla grup yapılır. Tek devre lig usulü ile müsabakalar oynatılır. 4 takımdan daha az olan gruplarda ilk 1 takım, 4 ve daha fazla olan gruplarda ilk 2 takım play-off müsabakaları oynamaya hak kazanır. Bu müsabakalar da tek devre lig usulü olacak. Müsabakalar üç set üzerinden oynatılır. 2-0 galibiyetle sonuçlanan müsabakalarda galip gelen takıma (3) puan, 2-1 galibiyetle sonuçlanan müsabakalarda galip gelen takıma (2) puan, 1-2 sonuçlanan müsabakalarda mağlup olan takıma (1) puan, 0-2 sonuçlanan müsabakalarda mağlup olan takıma (0) puan verilir.

Bakmadan Geçme