Rize Kampı'nın İkinci Etabı Gerçekleştirildi

İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve diğer fakültelerden kız öğrencileri Rize'nin Fındıklı ilçesinde ki Gençlik ve Spor Bakanlığının Kamp Tesisleri'nde

İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve diğer fakültelerden kız öğrencileri Rize’nin Fındıklı ilçesinde ki Gençlik ve Spor Bakanlığının Kamp Tesisleri’nde 3 gün süren kamp gerçekleştirdi.

Spor Bilimleri fakültesinin ders müfredatında yer alan Kış Sporları, Grup Dinamiği ve Liderlik, Doğa Sporları, Yaz Sporları gibi derslerin pratik uygulamaları kapsamında düzenlenen kampa, Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şakir Tüfekçi, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yalın Aygün ile ders sorumlusu öğretim elemanları ve 130 öğrenci katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Kampları Program Sorumlusu Hilal Yüksel yönetiminde verilen kamp eğitimine, Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi, Spor Yöneticiliği, Uluslararası Öğrenciler ve İletişim Fakültesinden kız öğrenciler katılım sağladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının alanında uzman kamp liderleri ve Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları işbirliğinde; çadır kurma, izci düğümleri, kamp malzeme tanıtımı, sokak oyunları, geleneksel okçuluk, oryantiring, matrak, el sanatları, halk oyunları ve müzik gibi etkinlikler başarıyla gerçekleştirildi. Ayrıca üç gün içinde; voleybol, masa tenisi, langırt ve ip bağlama etkinliklerinde düzenlenen yarışmalarda öğrenciler, takım ve bireysel olarak birbirleriyle mücadele ederken etkinliklerde başarılı olan öğrencilere madalya verildi.

Spor Bilimleri Fakülte Dekanı Prof. Dr. Cemal Gündoğdu ile Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şakir Tüfekçi’nin girişimleri sonucu bu organizasyonların ikincisini gerçekleştirdiklerini belirten Spor Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Hatice İrşil Demiralp “Kamptaki liderlerin kendi özel uzmanlık alanları var. Bu uzmanlık alanlarında oluşturmuş oldukları gruplara gün içerisinde eğitimlerini veriyorlar. Bu eğitimler; Sabah sporu, okçuluk, tiyatro, danslar, geleneksel sporlar ve doğa yürüyüşleri gibi çok çeşitli oluyor.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İnönü Üniversitesi işbirliğinde bu sene ikincisi düzenlenen Rize Fındıklı Gençlik Kampı hakkında bilgi veren Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şakir Tüfekçi kampla alakalı değerlendirmelerde bulundu. Tüfekçi, amaçlarının uygulamaya dayalı olan derslerin teorik kısımlarını pekiştirmek olduğunu ve bu bağlamda öğrencilerin pratik uygulamalarla daha da etkili eğitim almalarının olduğunu belirtti.

Kampın içeriği ile ilgili bilgi veren Tüfekçi “Kampa, üniversitemizin Spor Bilimleri Fakültesi bölümlerinde yer alan öğrenciler, İletişim Fakültesi öğrencileri ve uluslararası öğrenciler olmak üzere toplam 130 kişi katıldı. Buradaki eğitimler, Gençlik ve Spor Bakanlığının program sorumlusu ve liderleri tarafından uzman ekip tarafından gerçekleştirilen eğitimler. Bizim akademik personelimiz de bu eğitimlere destek vermeye çalıştı. 3 gün boyunca gençlerimiz doğayla iç içe olan bir kampta, Rize Fındıklı Gençlik Kampı’nda çok güzel etkinliklere katıldı. Etkinlikler sonucunda birbirleriyle beraber hareket etme, kaynaşma, zaman yönetimi, iletişim gibi birçok özellikler edindiler. Uluslararası öğrencilerle kaynaşma, birbirinin kültürünü anlama, kültür fotosentezi yaşama anlamında gerçekten çok verimli bir kamp dönemi geçti.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından imzalanan protokole de değinen Doç. Dr. Şakir Tüfekçi, şunları söyledi: “Gençlik ve Spor Bakanlığının son yıllarda tesis sayısı arttırıldı. Bu tesislerden Yükseköğretim Kurulu içerisinde yer alan spor eğitimi veren spor bilimleri fakültelerinin de faydalanabilmesi, burada eğitim gören öğrencilerin de teorik eğitimlerini pratik uygulamalarla desteklenmesi, pratik uygulamalarının daha da arttırılması gibi bazı içerikler protokolde ki maddelerde yer aldı. Bunların bir kısmı bizim bu gerçekleştirdiğimiz kamp etkinliği ile doğru orantılı olan şeyler. Bu anlamda bu protokol bizi sevindirdi. Protokolün öncesinde bu faaliyetleri yapmamız ise bizim için motivasyon kaynağı oldu. Bundan sonraki yıllarda da kamp uygulamalarının devam edeceğini umuyoruz.”

Konuşmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığına, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'a, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Gündoğdu’ya ve Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları ile kamp içerisinde yer alan program sorumlularına teşekkür etti.

Bakmadan Geçme