İktidar Malatya'yı Kaderine Terk Etti

Memleket Partisi Malatya İl Başkanı Benay Turfanda Çinkılıç

Memleket Partisi Malatya İl Başkanı Benay Turfanda Çinkılıç “İktidar en fazla oyu aldığı Malatya’ya sahip çıkmıyor” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin Malatya’da ağır yıkımlara neden olduğunu belirten Başkan Çinkılıç “AKP Hükümetinin Malatya’da ki liyakatsiz yapılaşması Malatya’da birçok yıkıma neden olmakta. Koordinasyonsuzluk almış başına gidiyor. Malatya basiretsiz yöneticilerin elinde gündem dışına itiliyor. Ulusal medyada Malatya’nın mülki amirleri ancak şov yaparak kendilerini övüyor. Vatandaş sorunları ile baş başa bırakılmış durumda” dedi.

Binaların hasar durumuna ilişkin çok sayıda şikâyet aldıklarını ifade eden Başkan Çinkılıç “Aldığımız duyumlar ve bizlere gelen belgelerde birçok yapı ağır hasarlıdan hafif hasarlıya çevrilmiş durumda. Oldu bitti ile yandaş müteahhitleri kurtarma peşine düşenler mutlaka bunun hesabını verecektir. İş bilmez yöneticilerin yüzünden binlerce vatandaşımız ölmüş, on binlerce insan evsiz kalmış, yüz binlerce insan yerinden yurdundan olmuşken olayları kadere bağlayıp sadece günü kurtarmak için hareket edenleri bu millet unutmayacaktır. Bostanbaşı’na imar izni verenlerden önce milletimiz sonra yargı mutlaka hesap soracak. İmar izni verenlere yönelik verilen Sahte raporlarında hem takipçisi olacağız hem de Memleket Partisi olarak hesabını mutlaka soracağız” şeklinde konuştu.

Depremin 40 günü geride kalmışken halen enkaz altından ceset çıkartılıyor ise çadır verilemeyen insanlar var iken vefat eden insanlarımızı yıkayarak gömdük demek milletin aklı ile dalga geçmektir diyen Memleket Partisi Malatya İl Başkanı Benay Turfanda Çinkılıç “AKP iktidarı Malatya’da en fazla oyu almışken insanların gözünün içine baka baka yalan söylemekte insanlarla dalga geçmektedir. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı, Malatya’da dahi olmamasına rağmen sosyal medya üzerinden ilk gün itibariyle Malatya’da çalışmaya başladık yalanı ile insanları kandırmakta kendisinin yalan söylemleri üzerine yazı yazan depremzedelerin yazıları ise hemen silinmektedir.” dedi.

Bakmadan Geçme