'Gençlik Buluşması' Söyleşisi Düzenlendi

İnönü Üniversitesi İnsani Değerler Topluluğu tarafından

İnönü Üniversitesi İnsani Değerler Topluluğu tarafından “Söz Ehlinde” programı kapsamında “Gençlik Buluşması” konulu söyleşi gerçekleştirildi. Mediko Genç Ofis’te düzenlen söyleşiye konuşmacı olarak Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım katıldı.

Organizasyonu yapan gençlik birimlerine, ilgili koordinatörlüğe ve İnsani Değerler Topluluğu’na teşekkürlerini sunarak konuşmasına başlayan Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım, öğrenciliğin önemine değindi. Kendi eğitim hayatına kısaca değinen Yıldırım şunları ifade etti:

“Değirmen taşında iki taş bulunur. Bu taşlar arasına girenler öğütülür.  İnsanın hayatı da zihni de o değirmen taşı gibidir. Arasına ne girerse o öğütülür. Zihne bilgi aktardıkça o bilgiyi olgunlaştırır. Kendi özgün fikirlerini ve bilgilerini ortaya çıkartır. Şu an itibariyle sizler o birikimleri elde ediyorsunuz. Bizler bazen sohbetler düzenliyor ve her hafta vaaz veriyoruz. Biz kendimizi yenileyerek, yenileme dediğimiz zaman eski birikimlerimizi kullanmaya devam ediyoruz. Yani bir manada rutine dönüyoruz. Rutine dönmemek için ne yapmamız gerekiyor? Bizim de beynimize, zihnimize bir şeyler tanıtmamız gerekiyor. Eğer ki zihne, beyne yeni bilgiler aktaramazsınız, o zaman bir müddet sonra kısır döngüye dönüşür.”

Dinle alakalı genel bir konuşma yapan Yıldırım “Salih kul kimdir, kime denir?” konusunda ise “Salih kul demek aslında günahlardan arınmış. Salaha erişmiş bir kimse manasındadır. Salah, düzelme, iyileşme manasına gelir. Salih kul olmak,  Allah’ın katında kul olabilmenin en zirve noktasıdır. Felah da kurtuluş manasında kullanılan bir kelimedir.” dedi.

Şahin Yıldırım, dini yaşantının gösterişten uzak yalnızca Allah rızası için yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayarak “Niyet ettim derken nasıl niyet ediyoruz? Allah rızası için namazımı kılmaya, orucumu tutmaya diye niyet ediyoruz, hepsi Allah'ın rızasına erişmek içindir. Onun sevdiği kul olmak içindir. O felaha ulaşmak içindir.” dedi.

Söyleşi soru- cevap şeklinde son buldu.

Bakmadan Geçme