En Akıllı Ve Güvenilir Yatırım Gayrimenkul Yatırımıdır

Emlak fiyatları gün geçtikçe artış göstermeye devam ediyor. Malatya'da ortalama 2+1'lik bir konut kirası 2.500-4.000 TL arası.

Emlak fiyatları gün geçtikçe artış göstermeye devam ediyor. Malatya’da ortalama 2+1’lik bir konut kirası 2.500-4.000 TL arası. Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül emlak piyasası hakkında  özel açıklamada bulundu.
Malatya’da konut kiralarında artışlar devam ediyor. Ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik sorunların konut kiralarında değişikliğe ve alım satımlarında ise düşüşe yol açtığını belirten Özgül, “Bulunduğu ilçe ve semte göre değişiklik gösteren kiralar konut piyasasını da kötü etkiliyor” dedi.

“Merdiven Altı Emlakçılara Fırsat Vermemeliyiz”
Tüm ekonomik sıkıntılara rağmen konut kiralarında artış ile mücadele ettiklerini ancak merdiven altı tabiriyle işleri yürütenlerin kendilerine zorluk çıkardığına dikkat çeken Ali Özgül, “Ülkemizde yaşana ekonomik sorunlardan dolayı emlak fiyatlarının dengesizleşmesini önlemek için arkadaşlarımızla sürekli olarak temas halindeyiz. Emlak piyasasında fiyatların yükseltilmemesi ev ve iş yerlerinin belirli fiyatlardan ilana verilmesi konusunda tüm arkadaşlarımızla koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Son zamanlarda merdiven altı dediğimiz emlakçıların sayısı azaldı ancak bu tabi ki yeterli değil. Vatandaşlarımızın bu kişilere itibar etmemeleri ve kesinlikle tapu, kayıt bilgileri vermemeleri gerekiyor.  Akabinde bu konuda ticaret il müdürlüğümüze ve vergi dairemize de büyük sorumluluklar düşüyor” dedi.

“Emlak Fiyatlarında Düşüş Olmaz Ancak”
Emlak piyasasının durgunlaştığını ve fiyatlarda düşüşün olmayacağını ancak durgunluğun olabileceğini dile getiren Özgül, “Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz gayrimenkul fiyatlarını da oldukça olumsuz boyutta etkiliyor. Maliyetlerin yüksek olması müstaitlerimizi ve piyasayı da zorluyor.  İnsanlarımızın alım gücünün düşmesi gayrimenkul alımlarının da düşmesine neden oldu. Müstaitlerimizle yaptığımız görüşmelerde piyasada bir durgunluğun olduğunu gözlemlemek güç değil. TOKİ bünyesinde yapılan ilk ev, ilk arsa ve ilk iş yerim projesi kapsamında alımlar biraz arttı ancak yeterli değil. Emlak fiyatlarında bir düşüş hiçbir zaman olmaz ancak durgunluk olacaktır. Bu nedenle eğer vatandaşlarımız ve yatırımcılarımız bu alanda bir yatırım yapmayı düşünüyorlarsa hiç vakit kaybetmemelerini tavsiye ederim şimdi tam zamanı. Konut fiyatlarının düşeceği yönünde bekleyiş içerisinde olanların yanıldıklarını söyleyebilirim yeterli imkânları ve ihtiyaçları da var ise alım yapmalarını tavsiye ederim. En akıllı ve en güvenilir yatırım gayrimenkul yatırımıdır” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme