Parkta her yaştan mahalle sakini spor yapıyor

Malatya İnönü Üniversitesi Aile Sağlığı Merkezi'nde hemşire olarak görev yapan Milli Sporcu Eda Kınacı Mahalle sakinleriyle birlikte her akşam spor yapıyor.

Malatya İnönü Üniversitesi Aile Sağlığı Merkezi’nde hemşire olarak görev yapan Milli Sporcu Eda Kınacı Mahalle sakinleriyle birlikte her akşam spor yapıyor. 
Malatya Yeşilyurt İlçesine Bağlı Altın evler mahalle sakinleri Milli Sporcu Eda Kınacı ile birlikte sağlıklı yaşam için spor yapıyorlar. 

Eda Kınacı, “Tsunami Olmadığı Sürece Antrenman İptal Etmiyoruz”
İnönü Üniversitesi Aile Sağlığı Merkezi’nde hemşire olarak görev yapan Eda Kınacı, “Malatya İnönü Üniversitesi Spor fakültesinde doktora yapıyorum Sporla Kal mutlu kal spor kulübünde antrenör olarak çalışıyorum. Çocuklar, gençler ve ailelerinden oluşan her sınıftan oluşan geniş bir grubumuz var. Haftanın 4 günü buraya geliyorlar ve antrenmanlarımızı yapıyoruz. Çocukların okulları ve ailelerin işleri nedeniyle en uygun saatlerde antrenmanlarımızı yapmaya çalışıyoruz ayrıca bir salondan değil dışarıda çalışıyoruz. Bizim için her yer spor salonu, tsunami olmadığı sürece antrenman iptal etmiyoruz. Kar, Yağmur, Çamur gibi bahaneleri kesinlikle kabul etmiyoruz ”dedi.
“Kendimizi Kanepe, Kumanda Ve Televizyon Üçlüsüne Teslim Etmeyelim”

Evde oturanlara her zaman bir an önce kendilerini dışarı atmalarını söylüyorum. Hareket etmediğimiz sürece hayat monotonluğuyla beraber bizler hastalıklara daha yatkın bir hale geliyoruz. Depresyon başta olmak üzere uyku bozukluğu, kalp, şeker, tansiyon gibi birçok hastalıktan bahsediyorum. Özellikle son dönemlerde dikkat ettiyseniz 30’lu yaşlarındaki oldukça genç insanlardan kalp ile ilgili şikâyetler artmış durumda bu nedenle bizler kendimizi kanepe, kumanda ve televizyon üçlüsüne teslim etmeyelim buna maruz kalmamalıyız. Çok bir çabadan bahsetmiyoruz şuan benim sporcularım haftada sadece 6 saatlik bir zaman dilimi ayırarak geliyor ve spor yapıyorlar. Bu kendileri için kazanılmış bir zaman herkesin biraz hareket ederek bu zamanı ayırması gerektiğine inanıyorum. Hafta içleri parklarda hafta sonları ise Orduzu’ da tabiat parkında oluyoruz ve dışarıda spor yapmanın tadını çıkarıyoruz. Küçüğünden büyüğüne varana kadar tüm öğrencilerimizin geliş amacı farklı performans geliştirmek için gelenler, kilo vermek isteyenler, kondisyon için veya ben hastayım ve bunu düzeltmek istiyorum diyerek gelenler var. Kısaca her kesin sorunlarına cevap veren oldukça faydalı bir kulüp diyebiliriz” şeklinde konuştu. 

“Vücut Sağlığı Ve Daha Rahat Bir Ömür İçin Spor Şart”
Spora başlarken ilk hedefinin forma girmek olduğunu ancak zamanla bir tutkuya dönüştüğünü dile getiren Hikmet Yavuz Kurt, “Hocamızla yollarımız geçtiğimiz mayıs ayında kesişti. İlk olarak form yapmak için başlamıştım ama zamanla sporun farklı yönlerini keşfedince ve kendimde bu manada yeteneklerimi geliştirdikçe ilgim arttı. Farklı illerde spor yapmaya maratonlara katılmaya başladık. Geçtiğimiz hafta Gaziantep gazi maratonuna katıldık ve her yaştan insanın katıldığı güzel bir ortamdayız. Özellikle gençlere çok tavsiye ediyorum ben 40 yaşındayım ve kendi adıma çok geç başladığımı düşünüyorum. Eğer daha genç yaşlarda başlamış olsaydım şuan her şey farklı olabilirdi. İleri yaş grupları için ise vücut sağlığı ve daha rahat bir ömür için spor şart diyorum” ifadelerini kullandı.

Malatya’da Spor Her Manada Teşvik Edilmeli
Hayatın içerisinde aktif olmanın sporla mümkün olduğuna inanan ve herkesi spor yapmaya davet eden Birsen Aslan, “Herkesin spor yapması gerektiğine inanıyorum. Hayatta kalmak, zinde olmak için spor şart. Ev hanımlarının da her anlamda çalışmalarını ve spor yapmalarını tavsiye ederim. Malatya’da sporun eksik olduğunu düşünüyorum. İnsanların hepsinin sokağa çıkması ve belediyelerin de bu manada vatandaşlara katkı sunması gerektiğine inanıyorum. Malatya’ da bu çok az, elbette spor yapanlar da var ama yeterli değil herkesin bunu yapması ve teşvik edilmesi gerektiğine inanıyorum” dedi

Bakmadan Geçme