Deprem bölgesindeki gazetecilerden Basın İlan Kurumuna Açık Mektup

Biz haftalık, on beş günlük, aylık ve iki aylık gazeteler ile internet sahibi yüzlerce gazeteciyiz.

Biz haftalık, on beş günlük, aylık ve iki aylık gazeteler ile internet sahibi yüzlerce gazeteciyiz. Bizim görüşlerimiz alınmadan, bilgimiz olmadan ve bizimle temasa geçilmeyerek bir yönetmelik hazırlandığını tarafımıza gönderilen yönetmelik ile haberdar olduk.

 

Halbu ki yıllardır Basın İlan Kurumu çatısı altında bulunan günlük dışındaki biz gazetelerin sayısı Türkiye genelinde binleri bulmaktadır. Ve sırf Adana da basın ilan kurumunun bizim özel ilanlar kesintimizden kasasına giren para yıllık bazda 200 _ 300 bin civarındadır Bu da ülke genelinde basın ilan kurumunun yılda 20-25 milyon tl kazancından vazgeçmesi demektir, Onbeş günlük, aylık ve iki aylık gazetelerin zaten ekonomik sıkıntı içerisinde oldukları apaçık bir gerçektir. Bu ekonomik şartlarda iki kadro şartının olabilmesi mümkün değildir. Bu nedenle sayıları bini geçen gazete kapanma noktasına gelecek ve binlerce gazeteci işsiz kalacaktır. Basın İlan Kurumu’nda hangi gazetenin zaten ne kadar kazandığı apaçık görülmektedir. Bu ekonomik ağır fatura ile gazeteciler karşı karşıya bırakılmıştır.

Adana ilinde yayın yapan biz haftalık, on beş günlük, aylık ve iki aylık gazeteler ile internet sahipleri olarak öncelikle kazanılmış haklarımızın korunmasını talep ediyor, yeni çıkan yönetmeliğin ise 1 Nisan tarihi ile Basın İlan Kurumu’na geçiş yapacak yeni mevkutelere uygulanmasını talep ediyoruz. Zaten bu kanun danistayın verilmiş müktesap haklar alinamaz karayıylada celısmektedir

 

Ayrıca Adana ili olarak deprem medyayı da etkilemiştir. Kentimizde 428 ölü ve yaklaşık 3 bin civarında yaralı olmuştur. İki deprem nedeniyle kent adeta sessiz bir şehre bürünmüş, yüz binlerce insan ili terk etmiş, çoğu işyerleri ise halen kapalı bulunmaktadır. Bu nedenle Cumhurbaşkanımız tarafından kentimiz dahil 10 ilde Olağan Üstü Hal ilan edilmiştir.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü’nün de Olağan Üstü Hal kapsamında bu iki kadro şartını öncelikle durdurmasını ve iki yıl ertelemesini talep ediyor ve bünyenizde bulunan yayın organlarına sahip çıkmanızı rica ediyoruz. Kanuni haklarımızı saklı tutarak

 

Gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ederiz (Birlik Haber Ajansı-BHA)

Bakmadan Geçme