Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'da 70 bin konut ve 25 bin 300 köy evi inşa edileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'da 70 bin konut ve 25 bin 300 köy evi inşa edileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı üyeleri ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleştirilen Malatya’da deprem konutlarının temel atma töreni, 1442 konut, 250 köy evi ve 47 dükkanın anahtar teslim törenine katıldı.

Burada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'da 70 bin konut ve 25 bin 300 köy evi inşa edileceğini söyledi. 

Başkan Erdoğan;" 

Miletlerin tarihlerinde kimi acı kimi tatlı ama geleceği için önemli yol ayrımları olan hadiseler vardır. Türkiye için asrın felaketi 6 Şubat depremleri de 14 Mayıs seçimleri de böyle bir öneme sahiptir. Ülkemiz tarihin en geniş alanda yıkıma ve en çok can kaybına yol açan depremini hep beraber yaşadık. Deprem bölgesindeki 6 milyona yakın bağımsız bölümü inceleyerek bunlardan 872 bin bağımsız bölümün yıkık/acil yıkılacak/ağır ve orta hasarlı olduğunu belirledik.

Malatya’da bu rakam 132 bine yakındır. Felaketin ardından arama kurtarma, enkaz kaldırma, acil yardım, geçici barınma çalışmalarıyla birlikte kalıcı konutların yapılması ile ilgili hazırlıklara da başladık.

Nitekim depremden 15 gün sonra Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza bağlı TOKİ vasıtasıyla kalıcı konutların yapımı ile ilgili ilk kazmayı vurmuştuk.

 Amacımız 319 binini bir yıl içerisinde teslim edecek şekilde, 650 bin yeni konut ve köy evi yaparak şehirlerimizi normal hayatlarına döndürmektir.

Tabi evlerle birlikte işyerlerini de ihmal etmiyoruz. İlk etapta küçük sanayi sitelerinde 6 bin işyeri yaparak esnaf ve sanatkarlarımıza vereceğiz.

Malatya’daki hak sahipleri için 70 bin konut ve 25 bin 300 köy evi inşa etmeyi planladık.

Yeni konutlarımızı zemin + 3 veya 4 katı geçmeyecek şekilde yapacağız. Yerinde dönüşecek konutlarımızı da aynı anlayışla ihya edeceğiz." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı üyeleri ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleştirilen Malatya’da deprem konutlarının temel atma töreni, 1442 konut, 250 köy evi ve 47 dükkanın anahtar teslim törenine katıldı.

Burada konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin 15'inci gününde Malatya'da temeli atılan bazı konutların Ramazan Bayramında hak sahiplererine teslim edileceğini söyledi. 

Başkan Erdoğan;" Tüm bu binaları Malatya’nın geleneksel mimarisine, insanımızın hayat alışkanlıklarına uygun şekilde tasarlıyoruz. Altyapısı ile okuyla, hastanesiyle, çarşısıyla, parkıyla adeta Malatya’nın çevresini küçük küçük şehirlerle donatacağız.

Bölge genelinde bugüne kadar ihalesini yaptığımız 94 bin konut ve köy evinden yaklaşık 43 binin temelini attık. Bunlardan Malatya’da inşa edeceğimiz 6 bin 700’ünün temelini de bugün sizlerle beraber atarak ya Allah Bismillah diyoruz.

Temelini attığımız Battalgazi’deki 2 bin 480 konutun, Doğanşehir’deki 952 konutun ve 161 köy evini inşallah fazla uzatmadan kısa zamanda teslimatını yapacağız.

Yeşilyurt’ta 2 bin 722 konutun, Yazıhan’da 157 konutun, Akçadağ’da 228 köy evinin hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum.

Bugün Malatya’da ayrıca Pütürge, Yeşilyurt ve Battalgazi’de daha önceki depremden dolayı hak sahibi olan 1692 kardeşimizin konutunun ve köy evinin anahtarlarını teslim edeceğiz.

Bu konutlarımızın ve köy evlerimizin de vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah 6 Şubat depremleri için inşasına başladığımız köy evlerinden bir kısmını Ramazan Bayramında teslim edeceğiz.

Ayrıca Malatya’da ilk evim projesi kapsamında da 2 bin 791 konut yaparak daha önce verdiğimiz sözleri de tutmayı sürdürüyoruz." dedi. 

Bakmadan Geçme