Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi Yarıda Bırakılmamalı

Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sisteminin verimli çalışması ile kısa süre içerisinde yaraların sarıldığını ifade eden Bahçeli,

Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sisteminin verimli çalışması ile kısa süre içerisinde yaraların sarıldığını ifade eden Bahçeli, muhalefetin afet süreci ile ilgili vaatlerine atıfta bulunarak:” Bir buçuk yıldan beri bir araya gelmenin çabasını gösterenler, bu büyük afeti ortadan kaldıracak bir güce, akla, cesarete sahip değillerdir.” Sözlerini kulandı. Bahçeli, ”Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi Yarıda Bırakılmamalı” diyerek Malatyalılara seslendi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Cumhur İttifakı üyeleri ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleştirilen Malatya’da deprem konutlarının temel atma töreni, 1442 konut, 250 köy evi ve 47 dükkanın anahtar teslim törenine katıldı.

Burada konuşan Bahçeli, 65 gündür büyük acıların yaşandığını ve bu durumun yavaş yavaş aşıldığını belirterek, normelleşme sürecinin başladığını ifade etti.

Azim ve kararlı bir şekilde çalışmaların yürütüldüğünü vurgulayan Bahçeli; ”Mübarek bir günde afeti ortadan kaldırabilecek hayırlı bir adımın atılışında sizlerle beraber olmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Aziz Malatyalılar acı ile hatırlıyoruz ki bundan 65 gün evvel 6 şubattan itibaren milletçe acı içerisindeyiz. Büyük üzüntümüz var. Özellikle 11 ilimizde bu acılarımız daha da büyük olmuştur. Çok sayıda vatan evladımız hakkın rahmetine kavuşmuş, yine çok sayıda vatanda evladımız yaralı halde Allah’tan şifa beklemektedir. Böyle bir dönümü artık millet olarak yavaş yavaş aşıyoruz. Türkiye normalleşiyor. Devletimiz güçlü, yönetimimiz kararlı, yönetimi oluşturan kadrolar azimli, milletimiz ise büyük bir dayanışma ve kaynaşma içerisindedir. Böylelikle Türkiye yeniden ayağa kalkıyor.” Dedi.

Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sisteminin verimli çalışması ile kısa süre içerisinde yaraların sarıldığını ifade eden Bahçeli, muhalefetin afet süreci ile ilgili vaatlerine atıfta bulunarak:” Bir buçuk yıldan beri bir araya gelmenin çabasını gösterenler, bu büyük afeti ortadan kaldıracak bir güce, akla, cesarete sahip değillerdir.” Sözlerini kulandı.

30 gün sonra gerçekleştirilecek olan seçimlerde milletin iradesini kullanacağını söyleyen Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sisteminin Devam etmesi gerektiğinin altını çizerek; ”Gelecek yine bizim olacak Allah’ın izniyle. Hepiniz mutlu olacaksınız, hepiniz huzurlu olacaksınız, hepiniz önce beslenme, sonra barınma ihtiyaçlarını gidererek bu ülkenin yine güler yüzlü insanları olacaksınız.

Bunu Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi gerçekleştirmektedir. Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi bir reform hareketidir. Uzun yıllardan beri çok partili dönem içerisinde koalisyonlarla yönetilen bugün de siyasi hayat olarak paramparça hale gelmiş, bir buçuk yıldan beri bir araya gelmenin çabasını gösterenler, bu büyük afeti ortadan kaldıracak bir güce, akla, cesarete sahip değillerdir.

Onun için Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi yarıda bırakılmamalı, milletin huzuru için, devletimizin birliği için, Milletimizin tekrar ayağa kalmış büyük bir Türkiye olma hedeflerini gerçekleştirmek için bu Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sisteminin devamında ülkemiz açısından yarar bulunmaktadır.

Arada 30 gün sonra millet iradesi bir tercihte bulunacaktır. Bir yanda Cumhurbaşkanlığı seçilecek. Diğer yanda TBMM oluşacaktır. Ama bir şeye dikkat etmek lazım. Meclis geçmişte de vardı. Ama, Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi 5 yılda başarılı bir uygulama ile milletimizin huzurundadır.” İfadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme