Büyük Birlik Partisi Seçim Startını Malatya'dan Verdi

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 2023 seçimlerinin startını 'Sevdamız Türkiye' sloganı verdi.

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici’nin “Sevdamız Türkiye” sloganı başlattığı 2023 seçim mitinglerinin ilki Malatya Soykan Meydanında on binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi.

Malatya’nın her zaman partisinin ve merhum liderleri Muhsin Yazıcıoğlu’nun destekçisi olduğunu ifade eden Destici kürsüde ilk olarak, ”Kadim medeniyetlerin beşiği Malatya’ya, Ankara’nın, Türkiye’nin dört bir yanındaki kardeşlerinizin, Alperenlerin Taceddin Dergahı’nın Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun selamını getirdim. Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi, mağfireti üzerinize olsun.” Dedi.

Konuşmasına başlarken Pençe Şimşek Operasyonu bölgesinde şehit düşen Uzman Çavuş Halil Yıldız ile Piyade Er Fırat Güner'e rahmet dileyen Destici, Zonguldak’ta maden kazasında yaralananlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Seçim çalışmaları kapsamında düzenlenecek 7 mitingin ilkini Malatya’da yaptıklarını ifade eden Destici, ”2023 Seçimleri için yapacağımız mitinglerimize sizin şehriniz Türkiye’nin gözbebeği, Kayısı diyarı, Malatya’yla başlamak istedik. Çünkü, Malatya, geçmişten bugüne, hep değerlerimize sahip çıktı... Malatya, Turgut Özal gibi vatana, bayrağa, ezana, Kur’an’a bağlı evlatlar yetiştirdi. Ve Malatya, vatana, bayrağa, ezana, Kur’an’a bağlı evlatlarına da sahip çıktı. Biz Malatya’yı sevdik, Malatya’da bizi sevdi. Bugün, Malatya’da, sevdiklerimizle, bizi sevenlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Sağ olun, var olun” diye konuştu.

Ülke gündemini değerlendiren Genel Başkan Destici, ilk olarak TOGG üretim tesisinin açılışından bahsetti. Destici, ”Biliyorsunuz, Türkiye'nin vizyon projesi TOGG'un seri üretiminin gerçekleştirileceği Gemlik Kampüsü’nün açılış töreni yapıldı. Projeyi ve projenin üretim aşamasına geçmesini, pek çok açıdan önemli buluyoruz: Bunlardan biri, otomotiv sektöründe, artık “kendi markamızla” üretici ve ihracatçı durumuna geliyor oluşumuz. Ulaşımda dünyanın en önemli trendi olan elektrikli araçlar sektöründe, uluslararası rekabetin aktörlerinden biri haline gelme şansını yakalıyoruz. Petrole olan bağımlılığımız ve fosil yakıtların çevreye verdiği zararlar, bu projenin önemini bir kez daha artırıyor.

Ülkemizdeki her gelişme, her ilerleme, her yatırım, bize ancak mutluluk verir. Vatanını, Milletini seven herkese de mutluluk vermesini bekleriz. Biz, henüz Cumhuriyetin ilk yıllarında, kendi silahını üreten ve silah üretiminde belirgin bir gelişme gösteren ülkeydik. Cumhuriyetin ilk yıllarında uçak üretiyorduk, ürettiğimiz uçakları ihraç ediyorduk. Türkiye, 60’lı yılların başında, 60 yıl önce, kendi otomobilini üretmek için önemli bir adım atmıştı. Bugün TOGG’a karşı da benzerlerini gördüğümüz; küçümsemelerle, aşağılık kompleksleriyle, müstemleke zihniyetiyle; üretim toplumu olmamızı, dünyayla rekabet etmemizi istemeyenlerin, başka ülkelerin, içerideki işbirlikçilerinin gayretleriyle; çok sayıda gelişme hamlemiz maalesef akamete uğratıldı. İnşallah bu kez aynı üzücü hatıraların bir benzerini yaşamayacağız. Bu projenin, pek çok sektörde gelişim sürecinin ivmesini artıracağını düşünüyorum. Projenin, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Emeği ve katkısı olan herkese ve her kesime de şükranlarımızı sunuyoruz.” Sözlerini kullandı.

“PKK’NIN PARTİSİNE 600 MİLYON TL VERİLECEK”

Seçim çalışmaları kapsamında 5 siyasi partiye 4,5 milyar TL verileceğini ve bu desteğin “PKK’nın partisi” olarak ifade ettiği HDP’ye verileceğini söyleyen Destici, bu desteklerin kaldırılması gerektiğini belirtti. Genel Başkan Destici şu ifadelere yer verdi, ”Siyasi partilere Anayasanın 48’inci maddesinde yeteri ve hakça yardım yapılması belirtiliyor. Şimdi bakalım bu böyle mi yapılıyor. Önümüzdeki yıl seçim yılı olduğu için 5 partiye 4,5 milyar TL yardım gelecek. Allah aşkına soruyorum. Bu yeteri miktarın çok çok fevkinde bir para değil mi? 4,5 Milyar TL değil de 450 milyon lira bu ağalara yetmiyor mu. Biz diyoruz ki tamamen kaldırılsın. Biz 5 kuruş almadan sizlerin desteği ve üyelerimizin aidatı ile yolumuza devam ediyoruz. Daha acı bir durum var. 2 trilyon doların üzerinde PKK ile mücadelede para harcamışız. Yetmemiş şimdi önümüzdeki 600 milyon TL PKK’nın partisine verilecek. Ben buradan Malatya’dan da anayasa mahkemesine bir kez daha sesleniyorum. Bu milletin parasını bu vatan hainlerine vermeyin. Ortada işlenen suçlar var, sorulması gereken hesaplar, verilmesi gereken cezalar var. Ortada, milletimizin eğitim, sağlık, altyapı, üretim gibi alanlarda kullanılacakken, terörle mücadeleye harcanmış 2 trilyon doların neden olduğu bedeller var. Fakat bu 2 trilyon doları PKK ile değil de yatırım, istihdam için kullanılsaydı bugün dış borçla, faizle değil daha refah günler yaşıyorduk. Ülkemizde, başta, güvenlik ve yargı kurumları olmak üzere, devlet kurumlarına verilmiş, telafi edilmesi güç zararlar var. 15 Temmuz’da katledilen yüzlerce vatan evladının kanları var. Affetmeyecek, bilakis gereğini yapacağız.”

“SIRADAN BİR ZEVZEKLİK”TEN İBARET GÖREMEYİZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Londra’da Türkiye’de uyuşturucu ticaretinin hat safhada olduğu iddialarını değerlendiren Destici, ”Türkiye’deki bir siyasetçi, kendi devletini, uydurma bir şekilde, “uyuşturucu ticareti”yle ilişkilendirebiliyorsa, bu davranışı “sıradan bir zevzeklik”ten ibaret göremeyiz. Türkiye’nin, uluslararası ilişkilerde, hemen her alanda “hak arama”, “hukukunu koruma” mücadelesi verdiği günleri yaşıyoruz.

Bu şartlarda, kendi içimizden, “Ana Muhalefet Partisi” CHP’nin genel başkanı tarafından devletimize “uyuşturucu ticareti”yle ilişkili olduğu; yine “Ana Muhalefet Partisi” CHP’nin ve PKK’nın siyasi şubesi HDP’nin yan kuruluşu haline gelmiş bir meslek odasının başkanı tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerimize, kimyasal silah kullandığı iftiraları yöneltiliyor.

Malatya’dan soruyorum. Sizin derdiniz ne? Siz kimden yanasınız? Bir sorum da CHP’nin yörüngesine girmiş 6’lı masanın partilerine: Kendilerini, “milliyetçi”, “muhafazakar”, “sağcı” diye tanımlayan beş partiye soruyorum. Neler olduğunun farkında değil misiniz? Niye sesiniz çıkmıyor, niye gıkınız çıkmıyor. Utanmıyor musunuz? Milletimizin bunun farkında olmadığını mı sanıyorsunuz? Milletimizin sandıkta size gereken dersi vermeyeceğini mi sanıyorsunuz? Elbette verecektir. Öyle değil mi Malatya? Öyle değil mi Türkiye?” sözlerini kullandı.

CUMHUR İTTİFAKI İLE YOLA DEVAM

Önceki dönemde olduğu gibi, yeni dönemde de Cumhur İttifakı ile yola devam ettiklerini kaydeden Destici, ”Önceki seçimlere de Cumhur İttifakı’nın bir bileşeni olarak katıldık. Şimdi de devletin bekasını ülkenin bütünlüğünü, aziz milletimizin istiklalini, istikbalini ve refahını gözeterek Cumhur İttifakıyla yolumuza devam ediyoruz. Hiçbir çıkar hesabı ve siyasi kaygı gütmeden, ülke meselelerinde devletimizin, hükümetin yanında olduk. Zaman içinde eleştirilerimiz de oldu, hükümetin kararlarına katılmadığımız durumlar da oldu.  Fikirlerimizi, muhataplarına, yine dürüstçe, olabildiğince açık bir şekilde, saygı ve nezaket dairesinde ifade ettik, saygı ve nezaketle mukabele gördük. Kişisel olarak da çok sayıda kanun teklifinde imzam bulunuyor. Birçoğu yasalaştı. Pandemiden ekonomiye, savunmadan enerjiye, terörden dış politikaya, sanayiden eğitime, hükümetin görev alanlarındaki sayısız konuda, hükümetin çalışmalarına önerilerde, katkılarda bulunduk.” Dedi.

“MALATYA BENİM GÖNLÜMDE AYRI YERE SAHİP”

Malatya’nın bugüne kadar merhum liderleri Muhsin Yazıcıoğlu’nun emanetine sahip çıkarak kendilerine destek verdiklerini aktaran Destici, bu nedenle Malatya’nın kendilerin ayrı bir yeri olduğunu söyledi. Destici, ”Ülkemizin Büyük Birlik Partisi’ne, Alperenler’e ihtiyacı var. Ülkemizin Büyük Birlik Partisi’nin katkısına ihtiyacı var. Bu ancak sizin desteklerinizle mümkün olabilir. Büyük Birlik Partisi’ne, Muhsin Yazıcıoğlu’nun emanetine, Malatya her seçimde, Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir katkıyla destek verdi. Bu açıdan da Malatya’nın, Malatyalıların benim gönlümde çok ayrı, çok özel bir yeri var. Dosdoğru ifade ediyorum: Tarafımızı sizin istikametinize, sizin değerlerinize, sizin inançlarınıza göre belirledik. Biz, Türkiye’nin tarafındayız. Biz, Türk Milleti’nin tarafındayız. Biz, Mehmet’in, Mehmetçik’in, şehidin, şehit ailesinin tarafındayız. Biz, Diyarbakır Annelerinin tarafındayız. Biz, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün tarafındayız. Biz, Türkiye’nin hürriyetinin, istiklalinin, istikbalinin, tarafındayız. Biz, doğru taraftayız ve doğru tarafta durmaya devam edeceğiz.” Diye konuştu.

Konunun iktidar hedefinden farklı olduğu ve seçimlerin milli mesele haline geldiğini anımsatan Destici, ”Kıymetli vatandaşlarım, Konu iktidar - muhalefet meselesi değildir. Konu Türkiye’nin egemenlik meselesidir. Konu Türkiye’nin bağımsızlık meselesidir. Konu Türkiye’nin yönetimini yabancıların değil milletimizin belirlemesi, milletimizin kendine sahip çıkma zarureti meselesidir. Ülkemize sahip çıkacağız. Bağımsızlığımıza sahip çıkacağız. Özgürlüğümüze sahip çıkacağız. Topraklarımıza sahip çıkacağız. Bayrağımıza, ezanımıza sahip çıkacağız. Mukaddesatımıza sahip çıkacağız. Alevi-sünni, Türkmeni- Çerkezi, Lazı-Kürdü …. ile sahip çıkağız. Muhsin Yazıcıoğlu’nun emanetlerine sahip çıkacağız… Cumhur ittifakı ile birlikte yürüyecek, birlikte karar verecek, birlikte var olmaya devam edeceğiz. Adayımız da kararımız da bellidir. Adayımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kararımız Cumhur İttifakıdır. Cumhurla birlikte kazanacak ve birlikte büyük Türkiye idealini gerçekleştireceğiz. Fert fert hepimize önemli görevler düşüyor. Çok çalışacağız, inşallah hak ettiğimiz neticeyi alacak, hak ettiğimiz yere partimizi, ülkemizi ve milletimizi taşıyacağız Allah (C.C.) yardımcımız olsun.” İfadelerine yer verdi

Bakmadan Geçme