• Haberler
  • Malatya
  • Zafer Partisi'nden Sami Er'e sert tepki: 'Malatya'nın geleceği birkaç dakikaya sığdırılamaz'

Zafer Partisi'nden Sami Er'e sert tepki: 'Malatya'nın geleceği birkaç dakikaya sığdırılamaz'

Zafer Partisi'nden Sami Er'e sert tepki: 'Malatya'nın geleceği birkaç dakikaya sığdırılamaz'

Zafer Partisi Malatya İl Başkanı Selçuk Han, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kentte yürütülen projeleri kısa süreli bir görüşme sırasında sunmasına sert tepki gösterdi. Han, Malatya’nın yıllardır biriken sorunlarının ayaküstü bir sunumla geçiştirilemeyeceğini belirterek, “Malatya’nın geleceği birkaç dakikaya sığdırılamaz” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmede kentte yürütülen ve planlanan projelere ilişkin kısa bir sunum yapması, Zafer Partisi’nin tepkisini çekti.
Zafer Partisi Malatya İl Başkanı Selçuk Han, söz konusu görüşmenin Malatya’nın temel meselelerinin ele alınması açısından yetersiz  ve istişaresiz olduğunu savunarak Büyükşehir Belediyesi yönetimini sert sözlerle eleştirdi.
Han, Malatya’nın deprem sonrası yeniden yapılanmadan ulaşıma, altyapıdan istihdama kadar çok sayıda kritik sorunla karşı karşıya olduğunu belirterek, bu sorunların birkaç dakikalık bir görüşmeye sıkıştırılmasının doğru olmadığını ifade etti.
“Malatya birkaç dakikalık sunumdan ibaret değil”
Selçuk Han, yaptığı değerlendirmede, “Malatya’nın geleceği birkaç dakikaya sığdırılamaz” diyerek tepkinin boyutunu ortaya koydu.
Han, “Malatya’nın kaderini ilgilendiren meseleler ayaküstü anlatılacak kadar basit değildir. Malatya tarihi ve kültürel gelişimi ile binlerce yıl bu coğrafyanın kadim şehridir. Bu şehir deprem yaşamış, büyük bir yıkımla karşı karşıya kalmış ve hâlâ ayağa kalkmaya çalışan bir kenttir. Bugünkü uygulanan yol ve bina yapımları geniş bir istişareye dayanmayan plan ve uygulamasında Malatya’daki STK ve odaların üniversitelerin halkın fikrine danışılmamış, fikri sorulmadan yapılmış yatırımlardır. Devlet maddi desteğini sınırsız sunarken uygulama yerel yönetim, hizmet değil ticari mantığa dönüşmüştür. Küçücük dükkanlar çarşı ve ticaret merkezlerinin şehrin geneline dağılmadan dar bir alanda kalması yine trafik, ulaşım doğal güzellikler şehrin hoşgörünümü ve mimarisi olarak oldu bittiye gelmiş bir durumdur.  Raylı sistem ve toplu taşımacılık inşaatlarla birlikte neden yapılmamış sonradan devreye konmuştur. Tekrardan yolların inşaata açılması halkın sağlığına stresine ve ekonomik zararlara yol açmıyacakmıdır. Bu kadar sermaye, büyük firmaların katkıları ve işgücü ile daha mükemmel bir Malatya’nın inşasını yapmak elbette mümkün olacaktı. Bu bağlamda sadece sayın Sami er değil Malatya’nın milletvekillerinde sınıfta kalmıştır. Sorgulayan ve eleştiren hakkını arayan bir Malatyayı ve Malatyalıları arzuluyoruz. Bu bağlamda yerel basınımızda büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu şehir hepimizin. Bizler adına kent konseyininde  ne yaptığını bilmiyoruz. Bu kurumda işlevini yapamıyor yada yaptırılmıyor. Öyleyse geleceğinde söz hakkına sahip olmakta herkesin hakkıdır. İnsanlarımızın beklentileri, sorunları ve talepleri birkaç dakikalık proje sunumlarına indirgenemez” ifadelerini kullandı.
“Göstermelik sunumlarla sorunlar çözülmez”
Büyükşehir Belediyesi’nin kamuoyuna daha şeffaf bilgi vermesi gerektiğini savunan Han, yalnızca projelerin isimlerinin sıralanmasının Malatyalıların sorunlarını çözmeyeceğini söyledi.
Han, “Malatyalı artık fotoğraf ve sunum değil, sonuç görmek istiyor. Hangi proje ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek, maliyeti ne olacak, kentin hangi sorununa çözüm üretecek? Bunların tamamının kamuoyuna açık ve net şekilde anlatılması gerekiyor” dedi.
“Malatya’nın gerçek gündemi konuşulmalı”
Zafer Partisi İl Başkanı Selçuk Han, kent yönetiminin önceliğinin vatandaşların günlük yaşamını doğrudan etkileyen sorunlar olması gerektiğini belirterek, belediye yönetimini daha ciddi ve kapsamlı bir çalışma yürütmeye çağırdı.
Han, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Malatya’nın gerçek gündemi; deprem sonrası toparlanma, konut, altyapı, ulaşım, trafik, ekonomik sıkıntılar, işsizlik ve gençlerin geleceğidir. Malatya’nın geleceği birkaç dakikalık bir görüşmeye, birkaç fotoğrafa veya birkaç proje başlığına sığdırılamaz. Bu şehir daha ciddi bir yönetim anlayışını hak ediyor.”
Han, Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki projeler konusunda kamuoyunu düzenli olarak bilgilendirmesi gerektiğini belirterek, “Malatya’nın geleceği masa başında ve göstermelik sunumlarla değil, sahada, planlı ve hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla inşa edilmelidir” ifadelerini kullandı.

Bülten

Bakmadan Geçme