Başkanı Akgün'ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama mesajı.

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı Metin AKGÜN, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajı yayınladı…

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı Metin AKGÜN, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajı yayınladı…

 

Başkan AKGÜN masajında; “TBMM bundan 103 yıl önce 23 Nisan 1920'de bir cuma günü açılmıştı. O tarihten itibaren Meclis “Milli İradenin” temsil yeri olmuştur.

 

Gazi Meclisimizin açılışının 100. yılını, Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) nedeniyle insanların toplu alanlarda bulunması kutlama yapılması yasaklandığı bir ortamda, idrak etmiş, bu anlamlı yıldönümünü, istikbalimizin teminatı olan minik yavrularımızın, aileleriyle bir ve beraber olup, aile sıcaklığında, istiklalin ve istikbalin mana derinliğinde, sınırsız bir vatan, bayrak sevgisi ile istikbal  ve istiklalin önemi farkındalığında kutlanmıştık...

 

103. Yılını da “Asrın felaketi” diye tanımlanan DEPREM felaketi ve akabinde yaşadığımız SEL felaketinin yarattığı duygusal yoğunluk, yiten canların acılarıyla kavrulmuş gönül dünyamızla karşılıyoruz.

 

Yaşadığımız olumsuzluklar, bu olumsuzlukların yarattığı duygusal yoğunluklarımız, küresel eşkıyaların tehdit ve tuzaklarının, yerli işbirlikçilerimin ortak faaliyetlerinin farkındalığı ile dünü daha iyi idrak etmekteyiz.

 

Önemli olan, bu farkındalığı, istikbalin teminatı olan çocuklarımıza aktarma hassasiyetimizdir.  

 

Unutmamalıyız ki;

 

Atatürk, “Milli İradenin” temsil yeri olacak Meclis'in açılışı ile ilgili 21 Nisan 1920'de çektiği telgrafında; “Allah’ın yardımıyla Nisan'ın 23. Cuma günü cuma namazını müteakip Ankara'da Meclis'te küşat edilecek (açılacak), vatanın istikbali gibi en mühim hayati vazifeleri ifa edecek olan Meclis'in açılışını cumaya rastlatmakla o günü nimetinden istifade edilecek, cuma namazı kılınacak, Kuran'ın nurlarından ve namazdan güç kazanılacaktır. Namazdan sonra Meclis'in toplanacağı yere gidilecek, bir dua okunacak ve kurbanlar kesilecektir. İl merkezinde valinin düzenleyeceği üzere hatim indirilmeye başlanacak, cuma günü namazdan sonra Meclis'in toplantı yerinin önünde okunup bitirilecektir. Cenabı Hak'tan bizi muvaffak kılmasını niyaz ederiz.'' Derken;

 

Milli Mücadelenin dayanacağı asli unsur olan milli ve manevi değerlere dönük hassasiyeti de dikkat çekerken, bir milletin bekası açısından; çocuğun ne kadar önemli olduğunun farkında olan Gazi Mustafa Kemal, TBMM’nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 yi Milli Bayram olarak ilan etmiş ve bu bayramı da “Bu günün çocukları, yarının büyükleridir.” diyerek bütün çocuklara armağan etmesi derin bir anlam içerir.

 

Milletlerin istiklali ve dolayısıyla istikbali; nefsi ve nesli, istikbalin teminatı olan çocukları doğru ve dolu yetiştirmekle mümkündür.

 

Bunun için de çocuğun milli ve manevi değerlerine bağlı, tarihini ve kültürünü çok iyi öğrenmiş bir şekilde yetiştirilmesi önemlidir. 

 

Bu değerlerden mahrum bırakılan çocuklar kendi tarihlerine, örf ve adetlerine yabancılaşıp, başka milletlerin kültürleriyle baş başa kalır, geçmişleriyle gelecekleri arasında sağlıklı bir iletişim kuramazlar.

 

Bu duygu ve düşünceler ile şahsım ve Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu ve üyelerimiz adına; istikbalimizin teminat altında olmasını temin için, bu kutlu günü, Milli Bayramımızı” şeklen değil, mana boyutunda da değerlendirmek, çocuklarımızın “Milli İrade”nin temsil yeri olan TBMM’nin anlamı ve işlevi açısından yaşantıya dayalı yetiştirilmeleri gerektiği yönünde her tür özenin gösterilmesi gerektiğine dikkat çeker, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı” kutlarız.

 

.

Metin AKGÜN

Eğitim Bilim Uzmanı

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkan

Bakmadan Geçme