23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını yürekten kutluyorum

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayımlayan Gürkan,

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 23 Nisan, demokrasi ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı önemli ve anlamlı bir tarihtir” dedi.  
Başkan Gürkan, “TBMM, bağımsızlık ve egemenliğimizin, 23 Nisan Çocuk Bayramı ise geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın teminat altına alındığının bir nişanesidir. 

23 Nisan 1920, vatanı, bayrağı, ezanı ve özgürlüğü için yılmadan mücadele eden aziz milletimizin yeniden dirilişinin ve şahlanışının yazıldığı tarihin adıdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklara hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak, millet iradesini her şeyin üzerinde tutmuştur. 23 Nisan 1920 tarihi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi değil, aynı zamanda demokrasi ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı tarihtir” dedi. 

Başkan Gürkan, “ Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günü, yarının gençleri ve büyükleri olan çocuklara dünyanın ilk ve tek Çocuk Bayramı olarak armağan etmesi, çocuk ve gençlere verdiği önemin en güzel göstergesidir. 

Bugünümüz, yarınımız ve geleceğimiz olarak gördüğümüz siz çocuklarımız; ilelebet yaşayacak bir devletin en büyük teminatı, milletinden aldığı gücün göstergesi Meclisimizin açılışının bayram olarak size armağan edilmesindeki sebebi iyi kavrayıp anlamalı ve sizlerden sonra geleceklere de en iyi şekilde anlatmalısınız. Çünkü sizlerin buradan alacağınız ilham ve güçle ülke olarak çok daha güzel ve mutlu günlere kavuşacağımıza inanıyorum. 
Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan uğruna canlarını seve seve veren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla bir kez daha yâd ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı yürekten kutluyorum” dedi. 

Bakmadan Geçme