Başkan Gürkan: Ramazan Bayramını Buruk Bir Şekilde Kutluyoruz

Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Başkan Gürkan,

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

Başkan Gürkan mesajında şunlara yer verdi: 

“11 ayın sultanı Ramazan ayına veda ederken, Ramazan ayını dualarla uğurlarken, Ramazan Bayramının heyecanını yaşıyoruz. Bu yıl Ramazan Bayramını buruk bir şekilde kutluyoruz. 6 Şubat’ta vuku bulan Kahramanmaraş merkezli ve ilimizi de etkileyen depremler nedeniyle asrın felaketi sonrasında Ramazan Bayramını hüzünlü bir şekilde geçireceğiz. Ramazan Bayramı Allah rızası için tutulan oruçların bu dünyadaki ecridir, karşılığıdır, mükâfatıdır. 

Bayramlar, insani ve dini hassasiyetlerle ihtiyacımız olan bütün güzelliklerin birlikte yaşandığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının, sevgi ve saygının güzel örneklerinin sergilendiği, toplumun tüm kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı paylaşma ve dayanışma günleridir. 6 Şubat’ta yaşadığımız depremin ardından yaralarımızı birlik ve beraberlikle, dayanışmayla saracağız. Ramazan Bayramı öncesinde yaşadığımız milli bir felaket olan depremi, hemşerilerimizle birlikte el ele vererek aşacağız. 
 
Ramazan Bayramı ile birlikte depremin ardından ilimizden ayrılan hemşerilerimizin Malatya’mıza dönmesiyle birlikte şehrimizi el birliğiyle yeniden imar edecek ve ihya edeceğiz. Bu duygular içerisinde, başta yaşadığımız asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine de sabrı cemil niyaz ediyorum. Hemşerilerimize, Milletimize ve ülkemize bir kez daha baş sağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi iletirken tüm İslam Âleminin Ramazan Bayramını kutluyor, sağlık, huzur ve esenlik getirmesini temenni ediyorum” 
 

Bakmadan Geçme