Başkan Gürkan Hasarın Boyutunu Açıkladı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 6 Şubat depreminin ikinci ayında hasarın boyutunu rakamlarla açıkladı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 6 Şubat depreminin ikinci ayında hasarın boyutunu rakamlarla açıkladı. Kent genelinde toplamda 133 bin 476 bağımsız bölüm yıkık/acil yıkılacak ve ağır hasarlı statüsünde

Asrın Felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya büyük bir yıkıma uğradı. Hasar tespit çalışmalarında sona doğru gelinirken, bir yandan da enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. 

Yıkımın gözle görüldüğü kentte, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yıkımın rakamlarını basın toplantısında paylaştı. 

Afet Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Gürkan, kent genelinde 169 bin 139 bina ve 417 bin 462 bağımsız bölümün incelendiğini söyledi. 

Kent genelinde 46 bin 48 bina ve 108 bin 326 yıkık/ağır hasarlı ve acil yıkılacak konutun bulunduğunu kaydeden Gürkan, bu sayıya ek olarak 18 bin 33 ticarethane, 3 bin 312 ahır, 3 bin 805 diğer konutun yıkık/acil yıkılacal/ ağır hasarlı bina statüsünde olduğunu söyledi. 

Enkaz kaldırma çalışmalarının da devam ettiğini vurgulayan Başkan Gürkan, ağır hasarlı konutlar hariç kent genelinde enkazların yüzde 74,53 üne eşdeğer olan 2 bin 912 bina enkazının kaldırılarak enkaz alanlarına taşındığı bilgisini aktardı. 

TOKİ tarafından şehre 58 bin 44 konut yapılacağını da ekleyen Başkan Gürkan, 25 bin 302 köy evi ile birlikte 83 bin 349 konutun inşaasının yapılacağını ifade etti. Bu sayının ilerleyen günlerde artabileceğini belirten Başkan Gürkan, hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini söyledi.

Bakmadan Geçme