Azerbaycan Basın Konseyi YK üyeleri, İran'ın Bakü Büyükelçiliği'nden cevap talep etti

Azerbaycan Basın Konseyi Yönetim Kurulu üyeleri, İran'ın Bakü Büyükelçiliği'ne yazılı başvuruda bulundu.

Azerbaycan Basın Konseyi Yönetim Kurulu üyeleri, İran'ın Bakü Büyükelçiliği’ne yazılı başvuruda bulundu.

Agil ALESGER - AZERBAYCAN - Birlik Haber Ajansı-BHA

 

Başvuru metninde şu ifadelere yer verildi:

 

“Birkaç gün önce Azerbaycan medyasında, 24 Kasım'da 14 İran vatandaşının yasa dışı yollardan Azerbaycan topraklarına, Ermenilerin yaşadığı bölgeye girdiği haberleri yayıldı. Ardından Azerbaycan medyası, bu kişilerin İran vatandaşı olduğunu doğrulayan kanıtlar ve belgeler de sundu. Aynı zamanda söz konusu kişilerin Karabağ'a terörist Ermenileri eğitmek için geldiklerine dair spekülasyonlar medyada geniş yer buldu. Son olarak, İran’ın Bakü Büyükelçiliği tarafından tüm bunlarla ilgili gerekli açıklama yapılması talebiyle haklı sorular gündeme geldi. Büyükelçiliğin sessizliği sürerken, 30 Kasım'da 13 İran vatandaşının daha Ermenilerin yaşadığı Azerbaycan topraklarına geçtiğine dair kanıtlara dayalı bilgiler medyada yayıldı.

 

Bu olay ve İran'dan Ermenistan'a silah satışı, ardından bu silahların Laçın koridoru üzerinden Azerbaycan topraklarına gönderilerek, oradaki yasadışı Ermeni çetelerine ulaştırılması, bugün de Azerbaycan medyasının ana konularından, toplumumuzu derinden endişelendiren meselelerden biridir. Mevcut durumda, İran'ın saldırgan Ermenistan'ı Azerbaycan'a karşı askeri olarak güçlendirmeye ve ülkemizin işgalden kurtarılmış topraklarındaki durumu gerginleştirmeye çalıştığı izlenimi oluşuyor.

 

Azerbaycan medyasının çok sayıda çağrılarına rağmen, İran'ın Bakü Büyükelçiliği'nin bugüne kadar bu konuda herhangi bir görüş beyan etmeyip sessiz kalması son derece esef ve endişe vericidir.

 

Azerbaycan medyası adına yönelttiğimiz bu müracaatın cevapsız kalmayacağını ve İran’ın Bakü Büyükelçiliği olarak belirtilen ciddi konularda gerekli resmi tutumu ortaya koyacağınızı umuyoruz.

 

Aksi takdirde Azerbaycan medyası, malum olaylarda İran'ın olumsuz rolü olduğunu bir gerçek olarak kabul etmek zorunda kalacak ve faaliyetini tamamen bu gerçekliğe göre yürütecek.” (Yeniçağ Medya Gurubu Azerbaycan)

Bakmadan Geçme