Arguvan'da depremzede öğrencilere yönelik psikososyal destek drama çalışması yapıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenerek Arguvan'a yerleşen depremzede ailelerin çocukları için psikososyal rehabilitasyon amaçlı yaratıcı drama çalışması yapıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenerek Arguvan’a yerleşen depremzede ailelerin çocukları için psikososyal rehabilitasyon amaçlı yaratıcı drama çalışması yapıldı.
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Rasim Aşın  (Pedagog Rejisör) depremden etkilenen öğrenciler için psikososyal rehabilitasyon amaçlı yaratıcı drama çalışmasını ilçedeki Atatürk İlkokulu öğrencileri için sahneledi. Rengarenk kostümlerle Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, öğretmen ve öğrencilerde kendisine eşlik etti. 
Depremden etkilenen çocukların travma sürecini psikososyal destekle hızlı bir şekilde geride bırakmalarını hedeflediklerini belirten Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, “Depremden etkilenen çocuklarımızın travma yaşadıklarını ve psikolojik olarak etkilendiklerini gördük. Çocuklarımızın yaşadıkları travmaları sağlıklı ve hızlı bir şekilde atlatabilmeleri bizler için çok büyük önem taşıyor. Onların bu süreci bir an önce atlatıp, tekrar normal hayata dönmelerini sağlamak için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu süreçte çocuklarımızın yüzü gülsün diye yola çıkan Dr. Öğr. Üyesi Rasim Aşın’a ve Ege Tiyatrolar Birliği gönüllülerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Rasim Aşın ise “Ege Tiyatrolar Birliğindeki kıymetli dostlarımız ile birlikte deprem bölgesine yaptığımız ziyaretler kapsamında bu haftaki rotamızı Arguvan olarak belirledik. Psikososyal destek  çalışmalarımız kapsamında sanatsal ve eğitsel süreçle, depremin ağır travmasını hafifletmek, çocuklarımızın yüzünde küçücük gülüşler oluşturmak için yaratıcı drama temelli çalışmalar yaptık. Onlara sanatın iyileştirici tarafını gösterdik, çünkü sanat güldürürken iyileştirir. Arguvan Belediye Başkanımız Mehmet Kızıldaş’a göstermiş olduğu yakın ilgi alakasından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme