Alman belediyesinden depremzedelere anlamlı destek

Almanya'nın Bavyera eyaleti Kulmbach beldesinin belediye başkanı deprem bölgesine anlamlı bağışta bulundu.

İlhan Kılıç / Almanya(BHA)

Almanya’nın Bavyera eyaleti Kulmbach beldesinin belediye başkanı deprem bölgesine anlamlı bağışta bulundu.

27 bin nüfuslu ve 2 bin Müslümanın yaşadığı Kulmbach beldesinin Belediye Başkanı Ingo Lechmann, başlattığı kampanyada toplanan 12 bin Euro’luk nakdi yardım çekini DİTİB’e teslim etti.

Kulmbach Belediye Başkanı Ingo Lechmann yardım çekini, beldede faaliyet gösteren Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Ulu Camii dernek başkanı Serkan Uzun ve başkan yardımcısı Kıymet Schneider’e takdim etti.

Kulmbach Belediyesi’nde gerçekleşen takdimde, kendisinin de Adıyamanlı depremzede olduğunu ifade eden Ulu Cami dernek başkanı Uzun, beldelerinin belediye başkanı Lechmann’a ve kampanyaya destek veren belde sakinlerine teşekkür etti. 34 yılı aşkın şehirde faaliyet gösterdiklerini söyleyen Uzun, belediye başkanı Lechmann’ın anlamlı desteğine minnettarlıklarını dile getirdi.

Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek “Geçmiş olsun” dileklerini ileten Belediye Başkanı Lechmann, yaşanan depremde beldede yaşayan hemşehrilerinin yanında olduğunu göstermek adına kampanya başlattıklarını söyledi. Ayrıca Kulmbach ile Bursa’nın kardeş şehir olduğunu hatırlatan Lechmann, 30 yılı aşkın iyi ilişkilerin devam ettiğini ve bundan sonra da yardımlarının devam edeceğini ifade etti. (İlhan Kılıç)

Bakmadan Geçme